Головна  →  Інформація ОСН  →  10 липня 2023

БК «Вулиця Крупської, 10» провели конференцію з питання зміни назви ОСН

Активна воєнна агресія рф проти України посилила процес дерусифікації, що відображається у зникненні пам'ятників та назв населених пунктів й вулиць, пов'язаних з російською історією та культурою, із топонімічного простору України.

Прагнення радянських ідеологів маркувати вулиці українських міст на честь російських історичних та культурних діячів мало свої цілі. Це була спроба закріпити ідею величі російського народу як «старшого брата», неявно підкреслюючи підкорення інших народів. Таким чином, російські назви стали частиною колонізації «окраїн росії».

У сучасних умовах перейменування вулиць на честь українських героїв та визначних постатей набуває особливої ваги. Україна має позбутися російського відлуння, а дерусифікація є способом підкреслити національну ідентичність та визнати внесок українських героїв у розвиток нашої держави.

Саме тому керівниця БК «Вулиця Крупської, 10», Ярослава Самойленко провела конференцію з питання зміни назви ОСН. Погодні умови не завадили усім складом зібратися та одноголосно підтримати цю ідею.

Сподіваємося, найближчим часом, комітет отримає нову українську символічна назву – «Вулиця Чубинського, 10».

Перейти до спискуВерсiя для друку