Головна  →  Новини  →  19 грудня 2023

До 1 лютого громадяни можуть подати пропозиції для актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року

До 1 лютого громадяни можуть подати пропозиції для актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року

Департамент економіки та інвестицій до 1 лютого 2024 року збирає пропозиції від киян для актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та її пролонгації до 2027 року. В документі будуть оновлені пріоритети розвитку столиці до 2027 року, стратегічні та оперативні цілі й завдання для їх досягнення, а також проєкти розвитку, які передбачається включити до Плану заходів із реалізації Стратегії.

Пропозиції до Стратегії можуть стосуватись підвищення рівня конкурентоспроможності столичної економіки, а саме промисловості та розвитку підприємництва, ринку праці та залучення інвестицій. Також підвищення комфорту життя мешканців Києва – розвитку житлово-комунального господарства, транспорту та міської мобільності, соціальної підтримки та допомоги, охорони здоров’я та довкілля, організації публічного простору, надання адміністративних послуг, безпеки та цивільного захисту. Крім того, очікуються пропозиції у сферах збереження історичної самобутності та розвитку культури Києва.

Стратегія враховує актуальні виклики, які постали перед міською владою та громадою через повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Йдеться також про подолання наслідків для економіки, соціального розвитку та всієї системи життєзабезпечення міста, а також заходи з підвищення безпеки та стійкості до зовнішніх чинників.

Стратегію розвитку міста Києва необхідно узгодити із стратегічними цілями і пріоритетами, визначеними в оновленій Державній стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, а також із новоприйнятими стратегічними, концептуальними та програмними державними/міськими документами, зокрема прийнятими на виконання положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Пропозиції приймає Департамент економіки та інвестицій КМДА на електронну адресу:[email protected].

Контактний телефон: 044-202-76-72.

Форма для подання пропозицій.

Форма «Технічне завдання на проєкт регіонального розвитку».

Перейти до спискуВерсiя для друку