Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2023

Департамент суспільних комунікацій поділився досвідом роботи Vcentri HUB із колегами з Полтави

Департамент суспільних комунікацій поділився досвідом роботи Vcentri HUB із колегами з Полтави

Департамент суспільних комунікацій КМДА презентував роботу відкритих громадських просторів Vcentri HUB колегам із Полтавської міської ради.

Під час дводенного візиту учасники делегації познайомилися із флагманським проєктом у сфері громадянського суспільства в Києві – мережею муніципальних просторів. Зокрема, відвідали Vcentri HUB у Шевченківському, Оболонському та Голосіївському районах, ознайомилися з технічними можливостями та напрямами заходів у хабах.

«Ініціатива нашої команди щодо розвитку відкритих громадських просторів Vcentri HUB знаходить ідеологічних прибічників у всіх куточках нашої держави і низці європейських країн. Дуже багато наших колег приїздять для того, щоб запозичити цей досвід й імплементувати його у своїх територіальних громадах. Колегам із Полтави презентували нашу програму розвитку громадянського суспільства та наші відкриті громадські простори, показали їхню ефективність, універсальність, корисність для розвитку активних громадських ініціатив у процесі побудови партнерського діалогу влади та громади», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що Департамент націлений на розвиток інформаційної, експертної та комунікаційної співпраці, аби розширювати мережу Vcentri HUB як у столиці, так і за її межами. Адже громадські простори дають можливість краще реагувати на локальні ініціативи та швидко адаптуються до потреб сьогодення.

«Ми цілеспрямовано приїхали подивитися на проєкт відкритих громадських просторів, де влада активно працює із громадськістю. Наша мета – перейняти цей досвід і реалізувати свої проєкти, у своєму місті. Бо інститути громадянського суспільства – це дуже потужний сегмент, зокрема для вирішення питань життєдіяльності міста. Відкриті громадські простори дають можливість реалізувати потенціал влади і бажання громадськості. Ми багато корисних речей уже взяли на замітку і будемо працювати над тим, щоб створити аналогічний проєкт і в Полтаві», – зауважив перший заступник міського голови Полтави Валерій Пархоменко.

Наразі Vcentri HUB функціонують у трьох районах Києва – Шевченківському, Оболонському та Голосіївському. Перший із громадських просторів був відкритий у 2020 році, а третій, попри повномасштабну війну, – у серпні минулого року, із залученням меценатських коштів. За цей час у хабах було проведено понад 6,6 тисячі заходів і консультацій, у яких взяли участь близько 127 тисяч осіб.

Стежити за анонсами подій, які проходять у хабах, також можна в Telegram-каналі Центру комунікації: https://t.me/VCENTRI.

Перейти до спискуВерсiя для друку