Головна  →  Новини  →  5 вересня 2023

У Києві відбудеться книжковий фестиваль Kyivbookfest

У Києві відбудеться книжковий фестиваль Kyivbookfest

8-10 вересня в Києві відбудеться перший в історії України професійний форум книжкової галузі за участю широкого кола інституцій та представників виконавчої та законодавчої влади, зацікавлених в подальшому розвитку видавництва, розповсюдження та читання української книги.

Фестиваль пройде у двох паралельних форматах: книжкова виставка-продаж, а також галузевий форум, акцент якого буде на зустрічі з авторами, власниками видавництв та лідерами думок.

Виставка-продаж розміститься на площі понад 2000 кв. м. Потрапити на неї відвідувачі зможуть вільно, щоб придбати книги безпосередньо на розкладках своїх улюблених видавництв.

Форум же складатиметься з п'ятьох конференц-залів, літньої тераси та двох open-space локацій. У програмі форуму буде дев'ять блоків, які допоможуть охопити якомога більше відвідувачів. Серед блоків, зокрема, професійні події, військова тематика, дизайнерські заняття, презентація новинок книжкової сфери, дитяча програма та автограф-сесії.

В межах КуіуВоокFest заплановано:

  • Участь понад 100 видавців та дистриб’юторів, більше 100 тематичних подій
  • Доповіді та обговорення стану книжкової галузі, формування стратегії підтримки книговидання державою та органами місцевого самоврядування
  • Зустрічі з представниками Держкомтелерадіо, МінОсвіти, профільних комітетів ВР УІК, УКФ, Книжкової Палати, профільних комітетів ВР, депутатами ВР і місцевих рад
  • Проведення панельних дискусій на актуальні теми: військове лідерство, державотворення і глобальні виклики сучасності психологія війни, література про війну,
  • Презентації найкращих новинок книжкової сфери
  • Великий збір донатів на друк книжок та підручників для ЗСУ

Форум відбудеться за адресою: пр. Степана Бандери, 23 із дотриманням усіх вимог воєнного стану. У разі ракетної небезпеки та оголошення повітряної тривоги найближче укриття – м. Почайна.

Перейти до спискуВерсiя для друку