Головна  →  Новини  →  4 вересня 2023

Понад 10 тисяч відвідувачів і близько 170 учасників: у столиці відбувся фестиваль «Майстерня міста Києва-2023»

Понад 10 тисяч відвідувачів і близько 170 учасників: у столиці відбувся фестиваль «Майстерня міста Києва-2023»

Понад 10 тисяч киян і гостей столиці відвідали фестиваль «Майстерня міста Києва-2023», який відбувся 1-2 вересня. Захід проходив у всіх районах столиці та на центральній локації в парку імені Тараса Шевченка. Учасниками масштабного фестивалю стали майже 170 інституцій та ініціатив. Про це інформує Департамент суспільних комунікацій КМДА.

«Нам вдалося залучити до фестивалю безпрецедентну кількість учасників. Тільки в парку імені Тараса Шевченка ми зібрали майже 90 наших партнерів і друзів. Це організації громадянського суспільства, активні представники територіальної громади міста, структурні підрозділи міської влади, патрульна поліція, ДСНС. Кожен із них провів майстер-класи, презентації, творчі виступи, тренінги, які загалом у всьому місті відвідали понад 10 тисяч киян і гостей столиці. Мета цього заходу – спільно розбудовувати наше місто й робити його ще кращим. Навіть в часи викликів ми не зупиняємося, опановуємо і втілюємо нові формати і сенси взаємодії влади і громади спільно з нашими партнерами», – підкреслив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

У перший день фестивалю, після його офіційного відкриття, на відвідувачів чекала концертна програма від Київського академічного муніципального духового оркестру. Наступного дня як районні локації, так і парк імені Тараса Шевченка наповнилися новими сенсами і змістовними активностями, де було п’ять основних зон активностей: «Територія розвитку», «Територія безпеки», «Територія волонтерства», «Вайб натхнення», «Вайб партнерства». У межах фестивалю відбулися тематичні тренінги, екскурсії, майстер-класи, спортивні заходи та інтерактивні зустрічі, обговорення міських питань та дискусії «за чашкою кави» із представниками міської влади. Зокрема можна було ознайомитися з основними прийомами надання першої домедичної допомоги, пройти експрес-тест на ВІЛ, засвоїти або пригадати основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами тощо.

«Майстерня міста Києва-2023» організована Департаментом суспільних комунікацій КМДА в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.

Перейти до спискуВерсiя для друку