Головна  →  Новини  →  31 серпня 2023

У столиці 1-2 вересня відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста Києва-2023»

У столиці 1-2 вересня відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста Києва-2023»

1-2 вересня у столиці відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста Києва-2023». Протягом двох днів на відвідувачів заходу чекають тематичні тренінги, майстер-класи, спортивні заходи та інтерактивні зустрічі, обговорення міських питань та дискусії «за чашкою кави» із представниками міської влади. Про це інформує Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Фестиваль має на меті залучати мешканців до процесів розвитку та оновлення міста, об’єднує соціально-корисні ініціативи і слугує комунікаційним майданчиком між громадою, бізнесом і владою.

«Цього року наш традиційний Форум розвитку громадянського суспільства ми проводимо у новому форматі – Майстерні міста. Спільно з нашими стратегічними партнерами GIZ організовуємо фестиваль, до якого можуть долучитися всі охочі громадські організації, презентувати свою діяльність, провести майстер-класи, взяти участь в обговоренні важливих питань безпеки й розвитку міста та подискутувати про розвиток громадянського суспільства в сьогоднішні часи викликів. Для киян та гостей міста ми готуємо безліч цікавинок та змістовних активностей», – зазначає директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Захід буде відбуватися одночасно в усіх районах столиці та на центральній локації в парку ім. Т. Г. Шевченка.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 1 вересня о 17:00 у парку ім. Т. Г.  Шевченка. А вже 2 вересня парк перетвориться на відкриту територію для обговорень, дискусій, пропозицій, навчань і розваг.

Другий день фестивалю відкриє активна руханка. Буде облаштовано локацію «Територія безпеки», де фахівці навчатимуть домедичній допомозі та інформаційній гігієні, розповідатимуть правила протипожежної безпеки та безпеки на дорозі. Можна буде пройти майстер-клас «Самооборона для жінок», тестування ВІЛ/СНІД тощо.

На «Території розвитку» запланована презентація кращих кейсів як від влади, так і громадянського суспільства. Зокрема можна буде більше дізнатися про корисні новації в Київ Цифровий, а представникам ОСББ/ЖБК – про підготовку до опалювального сезону.

Також облаштують локацію, яка буде наповнена культурними ініціативами. Зокрема, KyivTram.Fest – фестиваль майстрів урбаністичного мистецтва, який буде відбуватися біля легендарного «Київського трамвайчика». Традиційно київські поети збираються саме тут, аби читати вірші просто неба. Окрім того, буде облаштовано цукерню із зоною вільного спілкування.

Також запланували низку безкоштовних екскурсій столицею, які допоможуть по-іншому поглянути на древній і сучасний Київ.

Паралельно з цим, у кожному районі столиці протягом дня відбуватимуться різноманітні майстер-класи, тренінги, виставки, аукціони, квести та інформаційно-пізнавальні заходи.

За анонсами усіх подій слідкуйте на Facebook-сторінці Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Найближчі укриття – Київський національний університет імені Тараса Шевченка та станція метрополітену «Площа Українських Героїв».

Захід відбувається за підтримки німецько-швейцарського проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.

Перейти до спискуВерсiя для друку