Головна  →  Новини  →  21 серпня 2023

Музей книги і друкарства влаштовує свято до Дня Незалежності

Музей книги і друкарства влаштовує свято до Дня Незалежності

23 серпня у Музеї книги і друкарства України відбудуться майстер-класи, екскурс сторінками історії української незалежності та концерт патріотичних пісень. 

Напередодні Дня Незалежності музейники запрошують більше дізнатися про основоположні цінності українців – гідність та свободу, які спонукали до боротьби за незалежність.

На початку ХХ століття, в часи Української революції 1917–1921 років, наш народ виборював державність, а 24 серпня 1991 року Актом проголошення незалежності України її було відновлено. 

У День Державного прапора України відбудуться:

  • 15:00–16:00: тематичні майстер-класи з виготовлення герба способом витинання та відбитка, аплікація-складаночка, виготовлення оберегів для воїнів та плетіння «кікімор»;
  • 16:00–17:00: можна буде дізнатися про історію становлення української незалежності під час лекції «Шлях до Свободи» та спроби росії знищити українську мову й русифікувати населення в інтерактиві «Лінгвоцид»;
  • 17:00–18:00концерт патріотичних пісень

Вхід вільний після попередньої реєстрації за посиланням.

Місце проведення: Музей книги і друкарства України, вул. Лаврська, 9, корпус 9 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника)
У програмі можливі зміни з огляду на безпекову ситуацію у Києві. 

Найближче укриття розміщено у цокольному приміщенні Трапезної церкви.

Також 26 серпня до Дня пам’яті загиблих захисників України у Музеї відбудеться захід «Дерево життя. Пам'ять. Прагнення. Вічність».

Перейти до спискуВерсiя для друку