Головна  →  Новини  →  26 липня 2023

Віталій Кличко вручив ордери та ключі від квартир переселенцям для тимчасового проживання

Віталій Кличко вручив ордери та ключі від квартир переселенцям для тимчасового проживання

Мер Києва Віталій Кличко вручив ордери та ключі від нових квартир внутрішньо переміщеним особам для тимчасового проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається безкоштовно.

«Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб вже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва та надаються безкоштовно вимушеним переселенцям. Місто вже закупило 113 таких квартир. Їх загальна площа близько 6 тисяч кв м, а сумарна вартість – майже 230 млн. грн. На сьогодні 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці», – розповів Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – важливе питання для міста. Адже у столиці з 24 лютого 2022 року вже зареєструвалися майже 266 тисяч ВПО. А починаючи з 2014 року – загалом майже 400 тисяч людей, які були змушені залишити свої домівки через варварську агресію росії. Близько 15 тисяч із них – люди з інвалідністю та понад 65 тисяч – пенсіонери.

Сьогодні ключі від нового житла вручили двом родинам. Це сім’я пані Оксани із Слов’янська Донецької області. Родина складається із 6-ти людей: троє маленьких дітей та батьки з інвалідністю. Також житло отримала сім’я Олександра та Ольги із Маріуполя. Подружжя виховує сина, який із дитинства має інвалідність. Олександр – член добровольчого формування територіальної громади Києва. Також із ними проживають батьки.

Перейти до спискуВерсiя для друку