Головна  →  Новини  →  26 липня 2023

В Україні формують кадровий резерв для деокупованих територій

В Україні формують кадровий резерв для деокупованих територій

Національне агентство з питань державної служби формує резерв працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

Резерв формується з осіб, які виявили бажання працювати в державних органах на деокупованих територіях на посадах державної служби. Для автоматизації та цифровізації резерву функціонує інформаційно-комунікаційна система, в якій можна створити персональний кабінет та заповнити анкету.

Відповідний проєкт реалізується на основі постанови КМУ № 524 від 23 травня 2023 року «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України».

Він покликаний допомогти державним органам на деокупованих територіях залучити до своїх команд працівників різних спеціальностей: юристів, бухгалтерів, інспекторів із кадрів, ІТ-фахівців, спеціалістів зі зв’язків із громадськістю, управлінців галузевого спрямування тощо.

Координаторами проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Національне агентство з питань державної служби.

Службовці, які працюють у державних органах на звільнених територіях, мають змогу своєю щоденною роботою будувати нове майбутнє для всієї країни. Це робота з високим рівнем особистої участі та відповідальності за ухвалені рішення, що впливають на життя людей.

Зарахування до резерву здійснюється на добровільній основі з дотриманням принципів забезпечення рівного доступу, політичної неупередженості, законності, довіри суспільства, недискримінації, прозорості та доброчесності.

Докладніше про алгоритм зарахування до резерву, процедуру працевлаштування, роботу з державними органами на деокупованих територіях дізнавайтеся на сторінці НАДС.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку