Головна  →  Новини Видавничої ради  →  21 липня 2023

Розпочався прийом рукописів, які будуть видані за кошти міського бюджету у 2023 році

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій КМДА оголосила прийом рукописів для їхнього видання за рахунок міського бюджету. Подавати твори можна з 21 липня до 18 серпня 2023 року на електронну пошту: [email protected].

До розгляду прийматимуть твори українською мовою, які не видавалися раніше окремою книгою і не публікувалися в часописах та в мережі Інтернет у повному обсязі. У збірках окремих авторів (коротка проза чи п’єси) частка не публікованих творів має становити не менше 70%, а у поетичних збірках – 50%.

«Продовжуємо війну на інформаційно-ідеологічному фронті, підтримуючи ініціативи київських авторів! Цього року Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій КМДА надаватиме пріоритет рукописам, які пов’язані з Києвом та киянами та відповідають сучасним викликам. Це – патріотичне виховання, вшанування подвигу наших героїв і загалом підтримка бойового духу киян. Книги будуть надруковані в рамках Міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022–2024 роки», - розповів директор Департаменту Роман Лелюк.

Всі рукописи, окрім художньої літератури, мають супроводжуватися відповідною фаховою рецензією. Твори для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку подаються з готовими ілюстраціями. Видавнича рада залишає за собою право залучати незалежних рецензентів з певної галузі.

«Також цього року ми друкуємо книжки не тільки в рамках програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери, але в рамках програми «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України». Планується видання двох книг патріотичного спрямування. Одна для дитячої аудиторії, інша – для дорослих», - наголосив Роман Лелюк.

Відповідні рукописи приймають із 21 липня до 1 вересня на пошту: [email protected].

Детальніше з критеріями та вимогами до рукописів можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/jhpup.

Книги, видані за рахунок міського бюджету, надійдуть до всіх 139 публічних бібліотек столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку