Головна  →  Новини Видавничої ради  →  20 липня 2023

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій міста Києва з 21 липня 2023 року оголошує прийом рукописів в рамках Міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022–2024 роки

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує прийом рукописів з 21 липня 2023 року. Прийом триває до 18 серпня 2023 року

Видавнича рада визначила рекомендаційні вимоги для відбору творів, які видаватимуться за рахунок міського бюджету в рамках Міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022–2024 роки.

До розгляду приймаються рукописи творів українською мовою, які не видавалися раніше окремою книгою і не публікувалися в часописах та в мережі Інтернет у повному обсязі. У рукописах збірок окремих авторів (коротка проза чи п’єси) частка не публікованих творів має становити не менше 70 %, а у поетичних збірках – 50 %.

Пріоритет надаватиметься рукописам, пов’язаних із Києвом та киянами.

Всі рукописи, окрім художньої літератури, мають супроводжуватися відповідною фаховою рецензією. Твори для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку подаються з готовими ілюстраціями.

Видавнича рада залишає за собою право залучати незалежних рецензентів з певної галузі.

Кожен автор має особисто подати рукопис в електронному вигляді у форматі «*.doc», ілюстрації у форматі «*.jpg». Для творів встановлено обсяг – до 600 друкованих сторінок А4. До пакета документів слід додати авторську довідку, розширену анотацію на 1800 знаків та заяву з контактними даними.

До рукописів та книжкових проєктів (збірок), що подаються від творчих спілок, музеїв, громадських організацій та інституцій необхідно додати рекомендаційний лист від спілки, громадської організації, інституції чи музею, план-проспект учасників збірки, розширену анотацію на 1800 знаків та інформацію про упорядника.

Видавнича рада застосовує практику шифрування творів (члени Видавничої ради читатимуть рукописи, не знаючи прізвище автора – кожному рукопису присвоюється окремий номер).

Переможець визначається шляхом рейтингового голосування Видавничою радою.

Рукописи прийматимуться на електронну пошту: [email protected] з темою: Видавнича рада.

Довідки за тел.: (044) 235-04-95.

Перейти до спискуВерсiя для друку