Головна  →  Новини  →  17 липня 2023

Департамент суспільних комунікацій долучився до форуму партнерів міста-фортеці Бахмут

Департамент суспільних комунікацій долучився до форуму партнерів міста-фортеці Бахмут

У столиці, за ініціативи начальника Бахмутської міської військової адміністрації Олексія Реви, відбувся Форум партнерів міста-фортеці Бахмут «Допомога. Підтримка. Співпраця». Захід об’єднав людей, які дуже багато зробили для мешканців окупованого міста, що були змушені покинути домівки. Серед них — представники столичної влади.

На початку форуму «Допомога. Підтримка. Співпраця», який проходив у Вишгороді, показали фільм-презентацію про історію мирного потужного Бахмута, яким він був до війни: чим пишалися, над чим працювали у місті до того, як його понівечили російські солдати.

Керівництво легендарного міста привітало партнерів — усіх тих, хто сьогодні допомагає вимушеним переселенцям з Бахмута, відзначивши подяками представників волонтерських організацій і міської влади за підтримку бахмутян та активну співпрацю.

«Сьогодні долучився до дуже сімейної й водночас емоційної події — форуму партнерів міста-фортеці Бахмут, на запрошення міського голови Олексія Реви, — розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк. — Важко уявити той сум і біль, який зараз відчуває кожен бахмутянин. Ми, як кияни, маємо зробити все, щоб мешканці Бахмута, які були змушені залишити свої домівки, відчували себе у столиці комфортно, як вдома».

Він відзначив, що проєкт VcentriHUB виявився корисним не тільки для киян, а й для бахмутян, які знайшли тут тимчасовий притулок.

«Спільно з міською владою Бахмута провели уже понад 40 заходів у Vcentri Hub: Оболонь. Впевнений, що після перемоги місто казкової краси відбудуємо, і воно стане ще кращим і затишнішим!», — підкреслив Роман Лелюк.

До повномасштабного вторгнення на території Бахмутської громади проживало близько 80 тисяч жителів, серед яких 70 тисяч — мешканці міста Бахмут. У Києві нині перебуває понад 7 тисяч мешканців Бахмутської громади.

Нагадаємо, наприкінці червня 2023 року Департамент суспільних комунікацій КМДА, КНП «Центр комунікації» та Бахмутська міська рада підписали меморандум про співпрацю. Завдяки партнерству з владою Києва внутрішньо переміщені особи мають можливість спілкуватися, проводити різноманітні заходи та реалізовувати нові проєкти.

Перейти до спискуВерсiя для друку