Головна  →  Новини  →  29 червня 2023

«Безпечні канікули»: у громадських просторах Vcentri Hub школярів навчатимуть безпекових правил

«Безпечні канікули»: у громадських просторах Vcentri Hub школярів навчатимуть безпекових правил

Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з Головним управлінням ДСНС України у м. Києві розпочали проєкт для дітей «Безпечні канікули». Протягом літа столичні рятувальники у громадських просторах Vcentri Hub інтерактивно та пізнавально навчатимуть школярів безпекових правил. У рамках проєкту заплановані тренінги з мінної та пожежної безпеки, лекції про безпечну поведінку на воді та в екосистемах.

«Щоб війна не забрала в дітей щасливі літні канікули, ми створюємо для них можливість відпочити та набратися позитивних емоцій. При цьому виконуємо важливу місію – убезпечити дітей під час відпочинку. Війна диктує нові правила – важливо, аби школярі знали, як діяти під час повітряної тривоги або в разі виявлення вибухонебезпечної знахідки. Тому ми спільно з ДСНС організували цикл важливих лекцій у Vcentri Hub», – зазначає директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Перший тренінг із циклу «Безпечні канікули» відбувся у Vcentri Hub Оболонського району. Лекція була присвячена темі мінної безпеки. Фахівці розповіли, як бути уважним у місті, і ще уважнішим – за його межами.

«Ми створили новий проєкт, завдяки якому діти зможуть провести літні канікули з користю та навчитись нового й важливого! Ми навчатимемо необхідних безпекових правил з мінної, пожежної безпеки, правил поведінки біля водойм та лісопаркових зон. Це будуть не нудні лекції, а інтерактивні заняття із загадками та квестами. Кожна тема – окреме заняття. Завдяки цікавим конкурсам та вікторинам, мультфільмам та поліграфічній продукції, яка розроблена ДСНС України спільно з ЮНІСЕФ, отримані знання на лекціях швидше запам’ятовуватимуться та яскраво доповнять наші заходи», – зауважила провідна фахівчиня пресслужби ДСНС Марина Коцупей.

Такі пізнавальні заходи проходитимуть кожні два тижні у Vcentri Hub Оболонського, Голосіївського та Шевченківського районів. Тренінги розраховані на школярів віком 10-16 років. Анонси лекцій публікуватимуть на офіційних сторінках Департаменту суспільних комунікацій КМДА та в соціальних мережах Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку