Головна  →  Новини  →  26 червня 2023

VcentriHUB:Оболонь став соціальним та культурним осередком для тимчасово переміщених бахмутян

VcentriHUB:Оболонь став соціальним та культурним осередком для тимчасово переміщених бахмутян

Департамент суспільних комунікацій КМДА, КНП «Центр комунікації» та Бахмутська міська рада підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає, що на базі відкритих громадських просторів VcentrіHUB тимчасово переміщені жителі міста Бахмут зможуть реалізовувати спільні проєкти та ініціативи, просвітницькі заходи, долучатися до реалізації міських політик тощо.

Підписання меморандуму лише посилить фактичну співпрацю, яка почалася у березні 2023 року. З того часу VcentriHUB:Оболонь надає приміщення для діяльності Центру підтримки бахмутян, а команда VcentrіHUB постійно допомагає з організацією та проведенням різних заходів спільно із працівниками Управління освіти та Управління культури Бахмутської міської ради.

«Я радий тому, що наш проєкт Vcentri Hub став у нагоді міській владі та громадянам незламного Бахмута, які вимушені були покинути домівки й переїхали у столицю. Разом з Бахмутською міською радою й її підрозділами з березня ми вже провели 35 спільних заходів. І надалі готові надавати наші майданчики, готові долучатися організаційно, інформаційно підтримувати внутрішньо переміщених осіб з Бахмуту, ділитися своїм досвідом. Будемо також самі ініціювати різні спільні формати участі вимушених переселенців, зважаючи на ті потреби, які у них є», - підкреслив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Наразі у VcentriHUB Оболонського району регулярно проводять майстер-класи для дорослих та дітей, різні заходи мистецьких шкіл Бахмута, презентації вузів, педагогічні наради та відкриті звітні концерти, відбувалася підготовка школярів до ЗНО, а першачків до школи. Також був організований літній табір. Окрім того, на базі VcentriHUB:Оболонь бахмутяни зможуть провести день свого міста. Таким чином відкритий громадський простір став соціальним та культурним осередком для вимушених переселенців Бахмутської громади.

«Ми підписали меморандум про співпрацю, адже в Києві нині перебуває понад 7 тисяч мешканців Бахмута і нам важливо їх підтримувати. Завдяки нашій співпраці з владою Києва внутрішньо переміщені особи мають можливість спілкуватися, відвідувати різноманітні заходи. Їм надається психологічна підтримка, яка дуже важлива для переселенців. Меморандум дасть нам потужну підтримку для втілення нових проєктів для бахмутян, які ми готуємося реалізовувати», - зазначає секретар Бахмутської міської ради Ганна Петриєнко-Полухіна.

Зауважимо, у VcentriHUB бахмутяни також отримують консультації щодо вирішення питань працевлаштування, пенсійного забезпечення, відновлення документів, компенсації щодо втрат житла. Окрім того, постійно відбуваються психологічні лекції та тренінги, на які Центр підтримки бахмутян запрошує спеціалістів з різних організацій.

Перейти до спискуВерсiя для друку