Головна  →  Новини  →  21 червня 2023

Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних Сил України оголосила набір до своїх лав

Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних Сил України оголосила набір до своїх лав

Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних Сил України оголосила набір до своїх лав. Для новобранця це можливість воювати пліч-о-пліч із високомотивованими побратимами, офіційне оформлення, належне грошове й речове забезпечення, сучасне озброєння.

Як повідомляє штурмова бригада, приєднатися до підрозділу можуть як військовослужбовці шляхом переведення, так і цивільні добровольці, які пройдуть навчання за міжнародними стандартами.

Під час курсу молодого бійця, що триває не менше місяця, рекрути тренуються під керівництвом фахових інструкторів із бойовим досвідом. Під час навчань новобранці здобувають теоретичні й практичні знання з вогневої, тактичної підготовки й медицини. Рекрутингові центри підрозділу діють у Києві та Дніпрі. Новобранці з регіонів забезпечуються житлом.

Щоб долучитися до підрозділу, необхідно заповнити анкету на офіційному сайті бригади: www.ab3.army та очікувати на дзвінок із рекрутингового центру.

На сайті також є покрокова інструкція того, як відбувається процес приєднання, перелік актуальних вакансій, відповіді на найпоширеніші питання та інформація про бригаду та її командирів.

Довідково.

Третя окрема штурмова бригада розпочала свій шлях як добровольчий загін ТрО, сформований 24 лютого 2022 року. Кістяком підрозділу стали ветерани ОЗСП «Азов» НГУ та представники Азовського руху. Загін був розширений до ОПСП «Азов» у складі Збройних Сил України, а згодом реформований в окремий підрозділ ССО «Азов» ЗСУ. У січні 2023-го ССО «Азов» перейшов до складу Сухопутних військ ЗСУ та був розширений до бригади. Підрозділ брав участь в обороні Києва та Київщини, здійснював операції з деблокади Маріуполя та авіадесантування в місто, воював на запорізькому напрямку. Із кінця 2022 року 3 ОШБр виконує бойові задачі під Бахмутом.

Перейти до спискуВерсiя для друку