Головна  →  Новини  →  5 квітня 2023

Обмін досвідом та нові можливості: Саміт відкритих громадських просторів «Сила партнерства» об’єднає учасників з різних куточків України та дружніх країн Європи

Обмін досвідом та нові можливості: Саміт відкритих громадських просторів «Сила партнерства» об’єднає учасників з різних куточків України та дружніх країн Європи

20-21 квітня у Києві відбудеться Саміт відкритих громадських просторів «Сила партнерства». Захід об’єднає креаторів громадських просторів та архітекторів громад з різних куточків країни, міжнародних партнерів та лідерів думок для обміну досвідом, ознайомлення з кращими європейськими практиками, нетворкінгу, налагодження сталого партнерства та розвитку платформи для співпраці. Про це повідомляє директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

«Протягом трьох років ми розвиваємо у Києві мережу відкритих громадських просторів VcentriHUB. Наразі такі хаби вже успішно функціонують у трьох районах столиці (Шевченківському, Голосіївському, Оболонському) та зарекомендували себе як локальні центри побудови партнерського діалогу влади й громади. За цей час у хабах відбулося понад 2500 заходів, до яких долучилися більше 83 тисяч учасників. Відкриті громадські простори стають дедалі популярнішими та користуються шаленим попитом. Розуміючи важливість розвитку цієї галузі, ми вирішили об’єднатися з нашими колегами з інших міст та дружніх європейських країн, щоб обмінятися досвідом щодо розвитку відкритих громадських просторів в цілому. Саме для цього, а також поширення кращих практик, вирішення запитів та підтримки громадянського суспільства через призму хабів, Департамент суспільних комунікацій КМДА організовує Саміт відкритих громадських просторів «Сила партнерства»», - зазначає Роман Лелюк.

Саміт триватиме протягом двох днів. Зокрема 20 квітня на учасників чекають три великі панельні дискусії за участю представників міського самоврядування України, Польщі та Великобританії. Топові спікери будуть обговорювати як відкриті простори стають дедалі популярнішими, виконуючи важливі соціальні ролі та як впливають на усі сфери суспільного життя. Також учасники зможуть відвідати виставку хабів та взяти участь в інтерактивному голосуванні, обравши кращі відкриті простори.

У другий день – 21 квітня – одночасно 8 окремих хабів відкриють свої двері для відвідувачів Саміту. Кожен простір презентує свій майданчик та організує панельну дискусію на актуальну тему, що відповідає цінностям хабу. Учасники зможуть не лише додати собі нових компетенцій, але й прокачати цілу галузь у частині напрацювання пропозицій щодо використання відкритих громадських просторів в усіх сферах надання публічних сервісів та послуг.

«Трохи більше, ніж за тиждень відкритої реєстрації, форму участі заповнили понад 150 організацій. Спершу ми планували захід, який охопить близько 200 учасників. Але тема дуже важлива й охочих настільки багато, що плануємо збільшити кількість організацій, які можуть стати учасниками Саміту та розширити власне уявлення про громадянське суспільство й нагальність розвитку відкритих просторів», - наголошує директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/3Me9o1O. Можна стати учасником як одного, так і двох днів Саміту одразу. Реєстрація на перший день Саміту триває до 10 квітня. На другий день – до 14 квітня.

Захід проводить Департамент суспільних комунікацій КМДА за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Також підтримують ініціативу Офіс Ради Європи в Україні-Київ та Асоціація міст України.

Перейти до спискуВерсiя для друку