Головна  →  Інформація ОСН  →  27 березня 2023

Відбувся тренінг з надання тактичної допомоги для столичних ОСН

Представники самоорганізації з різних куточків Києва, які за доброю волею з перших днів повномасштабного вторгнення допомагають військовим, зібралися у День добровольця, аби навчитися надавати першу медичну допомогу. Символічно, що місцем зустрічі став Будинок вчителя, який має особливе історичне значення, бо в минулому столітті тут працювала Українська Центральна Рада.

Значення першої медичної допомоги важко переоцінити. Вчасно й правильно надана #ПМД у більшості випадків не тільки рятує життя потерпілого, але й забезпечує подальше успішне лікування травми або ушкодження та попереджає розвиток важких ускладнень.

За ініціативи керівника ОСН «Видубичі» Владислава Іванушкіна та його команди організовано актуальний та корисний захід для представників органів самоорганізації населення – тренінг з надання тактичної допомоги від бойового медика Національної гвардії України Олександра Корнійчука в одному із просторих залів Будинку вчителя. Години навчання пролетіли швидко, адже захід відбувався в дружній теплій атмосфері представників самоорганізації столиці.

Олександр Корнійчук в інтерактивній формі поетапно інструктував учасників як правильно надавати медичну допомогу. Він розповів про правила накладання турнікета та перевірив на практиці як засвоїлись знання учасниками. Крім того, інструктор показав як забезпечити прохідність дихальних шляхів та навчив правилам взаємодопомоги та самодопомоги загалом.
«Вважаю, знання, які можуть врятувати життя необхідні не тільки під час війни, але й повсякчас всім людям. Тому ми сьогодні тут. Дякую організаторам та інструктору за отриману актуальну й корисну інформацію!», - зазначає керівниця ОСН Будинковий комітет «Березняки-2» Марина Марченко, яка, до речі, медик за освітою.

Вміння надавати домедичну допомогу в умов війни особливо важливе. Такі знання допоможуть в екстреній ситуації допомогти собі та своїм близьким.

У підсумку зустрічі кожен для себе змалював перспективи як передати знання більшій кількості людей, а Людмила Белокраїнська (КК «Прип’ятчани»), Володимир Тищенко (КМ «Авіатор»), Іван Підлісний (КМ «Чоколівка») домовились запланували таке навчання для мешканців території діяльності комітетів.

Перейти до спискуВерсiя для друку