Головна  →  Інформація ОСН  →  3 березня 2023

Керівниця ОСН БК «Привокзальна, 10» Наталія Носова під час війни організувала цех, де відшивають амуніцію та одяг для воїнів ЗСУ

Багато киян, особливо в Дарницькому районі, знають Наталію Носову –  керівницю ОСН БК «Привокзальна, 10». Рік тому, до початку повномасштабного вторгнення, вона, як і багато українців, жила спокійним життям, вела підприємницьку діяльність, працювала як громадська діячка, аби навести лад не тільки у багатоквартирному будинку, а й зробити комфортнішим життя дарничан. До прикладу, разом командою однодумців вона авторка та виконавиця міських проєктів «Скейт-парк на Привокзальній» і «Веселкове дитинство».

Але це все було до широкомасштабної війни. Мирне життя закінчилось із першими вибухами російських ракет. Не зважаючи на страх, Наталія взялася до роботи і оперативно, за декілька днів, створила майстерню з пошиття військової амуніції. Разом з волонтерами жінка почала виготовляти військову амуніцію та одяг.

У перші місяці було дуже важко знайти тканину для пошиття розвантажувальних жилетів, ременів та інших таких потрібних для військових речей, але пані Наталія не падала духом й вирішувала крок за кроком складні завдання. Ця робота, як і у всіх волонтерів, відбувалась на добровільних засадах та за пожертви.

Оскільки роботи ставало все більше, в травні Наталія Носова відкрила благодійний фонд для збору коштів на виготовлення бронежилетів та іншої амуніції для нашихзахисників. Команда ЦЕХу потроху поповнювалась майстринями, переважно жінками, які вимушені були тікати з зон активних бойових дій. Саме так сформувався міцний колектив, який сьогодні щодня працює на Перемогу України, відшиваючи амуніцію для воїнів Збройних Сил України, в основі якого чудові дівчата зрізних регіонів країни: Лариса Дубініна, Тетяна Махаринська, Альона Ічанська, Тетяна Вербило, Ольга Сидорова, Олена Іванілова.

Діяльність пані Наталії не обмежується будинковим комітетом, а відома далеко за межами м. Києва та області. БО «Благодійний фонд Носової» – це вже бренд якісної амуніції для військових.

Приємно, що волонтери і військові – це нерозривний, фактично родинний, зв’язок. Не чекаючи нагород і визнання, активісти об’єдналися і щодня допомагають посилювати наше військо. Сьогодні майже кожен Українець є волонтером і своєю невтомною працею наближає перемогу. У єдності – сила й незламність української нації, Наталія Носова – яскравий тому приклад.

«Наше завдання – допомагати тим, чим вміємо, а вміємо ми шити. А саме – шити плитоноси для бронежилетів та розвантажувальні жилети. Також ми вміємо плести і плетемо маскувальні сітки. Нашими виробами користуються хлопці на передовій: від Лиману, Бахмуту до Херсонської області. Від початку війни вже багато зроблено, а буде зроблено все, що в моїх та силах моєї команди», - скромно зазначає Наталія.

Перейти до спискуВерсiя для друку