Головна  →  Інформація ОСН  →  22 лютого 2023

Гуманітарна допомога, маскувальні сітки та окопні свічки: як Будинковий комітет «Вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» допомагає військовим і потребуючим

Протягом останнього року, в умовах повномасштабної війни, столичні ОСН почали ще більше уваги присвячувати волонтерству.  Яскравий приклад – діяльність Будинкового комітету «Вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» на чолі з Людмилою Бей.

Згуртованою командою розпочали з реалізації локальних ініціатив – підтримки жителів будинку. Діяльність комітету день у день набирала обертів і перетворилася у значиму роботу: дехто став на захист території, вступивши до лав ТерОборони, інші – готували обіди та забезпечували військових, за можливістю, усім необхідним, хтось підтримував маломобільних жителів продуктами, ліками та допомагав з евакуацією в безпечніші місця. Осторонь не залишився ніхто.

З часом комітет сформував окремі напрями діяльності. Так і з’явилась «Кімната допомоги» для внутрішньо переміщених осіб, де вже не тільки жителі будинку, а й цілого мікрорайону збирають одяг, взуття, посуд, техніку, все необхідне для побуту, яке сортують й віддають за запитом потребуючим.

Також представники #ОСН налагодили комунікацію з благодійними організаціями та передають гуманітарну допомогу військовим, малозабезпеченим і вимушеним переселенцям. Робота стала масштабною і помітною.

Паралельно керівниця комітету застосувала новий формат дитячого дозвілля – щотижневі майстер-класи з плетіння маскувальних сіток та ляльок-мотанок на території скверу, де до початку повномасштабного вторгнення працював кінотеатр «просто неба». Пізніше тематика майстер­класів доповнилася окопними свічками. Сьогодні десятки сіток, виготовлених дітлахами, виконують бойові завдання на фронті, а окопні свічки зігрівають воїнів теплом та світлом.

«Активні жителі нашого ОСН – запорука його існування. Вони той мобільний резерв, на який комітетом ми завжди покладаємося, коли плануємо свої навіть найамбітніші проєкти. І ніколи не прораховувалися, бо добре знаємо здатність наших сусідів швидко мобілізовуватися. Є прекрасні люди, які приходять на допомогу з транспортом, смаколиками, подарунками. Є ті, хто ситуативно відгукуються на заклики. Є ті, хто завжди з нами: щодня, щохвилини. Дякую кожному з вас! Відпочивати будемо після Перемоги, а вона вже близько. Слава ЗСУ!», –  наголошує Людмила Бей.

Завдячуючи небайдужій згуртованій команді комітету, вже майже рік військові, вимушені переселенці, постраждалі від окупації систематично отримають допомогу. Війна триває, і тільки об’єднавшись, переможемо ворога!

Перейти до спискуВерсiя для друку