Головна  →  Новини видавничої ради  →  21 липня 2015

Видавнича рада передала список рукописів для проведення конкурсних торгів

Видавнича рада передала список рукописів для проведення конкурсних торгів

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій передала протокол засідання від 17.07.2015 (/content/protokoly.html) для підготовки конкурсних торгів. Нагадаємо, що цього року за ініціативою Київського міського голови Віталія Кличка відбір рукописів проводився за участю громадськості та фахових експертів. В обговоренні та голосуванні взяли участь члени Видавничої ради: співзасновник конкурсу «Коронація слова» Тетяна Логуш, директор книжкового магазину Українського незалежного видавництва «Смолоскип»Ольга Погинайко, голова Київської міської організації Національної спілки письменників України Володимир Даниленко, головний редактор журналу «Київ» Теодозія Зарівна, директор Публічної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві Людмила Ковальчук, аспірант кафедри організації видавничої справи, поліграфії та книгорозповсюдження видавничо-поліграфічного інституту НТУУ «КПІ» Максим Сірик – і голова Видавничої ради – заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко.

Всього члени Видавничої ради мали змогу прочитати 55 рукописів, поданих авторами для конкурсного відбору. Крім того, за рішенням Видавничої ради свої пропозиції підготували фахівці бібліотечної справи столиці.

Як повідомила директор Публічної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві, заслужений працівник культури України, віце-президент Української бібліотечної асоціації Людмила Ковальчук, до розгляду рукописів долучилися більше 15 фахівців експертної ради при Публічній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві:

– Саме бібліотечні працівники, які щодня спілкуються з читачами, найкраще обізнані з їх смаками і попитом. Наша експертна рада комплектує фонди для усіх 90-та бібліотек для дорослих м. Києва. Протягом трьох тижнів експерти ретельно опрацьовували рукописи, що надходили до бібліотеки майже щодня у форматі PDF.

За результатами опрацювання рукописів експертна рада при Публічній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві рекомендувала членам Видавничої ради до обговорення 25 поданих творів. Крім цих рукописів, члени Видавничої ради додали до списку голосування інші твори, які, на їх думку, можуть зацікавити столичних читачів. Всього до листа голосування було відібрано 38 рукописів. За підсумками таємного голосування визначено порядковий номер списку за кількістю набраних балів.

За інформацією Тетяни Гузенко, відбір творів проводився максимально прозоро й відкрито:

– Ми дуже сподівалися, що зможемо рекомендувати не менше 20 авторів. Але фінансовий аудит показав, що за 400 тисяч гривень можна видати не більше 15 творів, обраних експертами. На жаль, два автори, які мені сподобалися (Олександра Малаш, Оксана Білей) теж не потрапили до остаточного списку. Кілька авторів ми рекомендували для публікації у журналі «Київ», в тому числі пронизливі вірші Оксани Самари.

Хочу подякувати членам Видавничої ради, фахівцям Публічної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві, особисто Людмилі Іванівні Ковальчук за сприяння у цьому нелегкому виборі. Шляхом рейтингового голосування сформовано рекомендаційний перелік творів для видавництва. Підтримку отримали молоді київські автори, які раніше не видавалися. Для нас було важливим дати шанс нашим письменникам- і поетам-початківцям надрукувати свою першу книжку.

Нагадаємо, цього року Київська міська влада в рамках програми «Київ інформаційний» на підтримку книговидання у столиці виділила 400 тис. грн. Усі книги, видані за рахунок міського бюджету, буде передано для поповнення фондів міських бібліотек.

Перелік творів, рекомендованих Видавничою радою для проведення конкурсних торгів із закупівлі послуг видавництва:

1. Юрій Сорока. Зустрінемося в Києві. Проза, есеїстика.

2. Марія Косян. Коли у місті N дощить. Повісті. Оповідання.

3. Марина Варич. Сьоме пророцтво Семираміди. Роман, оповідання.

4. Марина Єщенко. Поговори зі мною. Оповідання.

5. Тетяна Синьоок. Сіра веселка. Оповідання.

6. Наталя Куліш. Танок самотнього метелика. Оповідання.

7. Світлана Єременко. Терикони під літаком. Оповідання.

8. Іолана Тимочко. Спалах. Роман.

9. Таня-Марія Литвинюк. МістаМи.

10. Віктор Коврей. «Коли ще люди говорили».

11. Сергій Феодосьєв. Життєвий крах професора Черненка.

12. Наталія Проців (Тала Пруткова) Дівчинка з папірусом.

13. Олена Довгаленко. Усі фарби життя.

14. Оксана Расулова. Кілометри на продаж.

15. Марина Миколаєнко. Танго в твоєму вікні.

Перейти до спискуВерсiя для друку