Головна  →  Новини Видавничої ради  →  18 травня 2021

Розпочато прийом рукописів для видання у 2021 році (оновлено 03 червня 2021 року)

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує прийом рукописів з 18 травня 2021 року. Подати свої твори ви можете включно до 1 червня 2021 року 07 червня 2021 року.

Видавнича рада визначила рекомендаційні вимоги для відбору творів, які видаватимуться за рахунок міського бюджету в рамках міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019–2021 роки.

До розгляду прийматимуться рукописи творів українською мовою, які не видавалися раніше окремою книгою і не публікувалися в часописах та в мережі інтернет у повному обсязі. У рукописах збірок окремих авторів (коротка проза чи п’єси) частка не публікованих творів має становити не менше 70 %, а у поетичних збірках – 50 %.

Всі рукописи, окрім художньої літератури мають супроводжуватися відповідною фаховою рецензією. Твори для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку подаються з готовими ілюстраціями.

Кожен автор має особисто подати рукопис (лише один!) у електронному вигляді у форматі «*.doc», ілюстрації у форматі «*.jpg». Для прозових творів встановлено обсяг – 100-600 друкованих сторінок А4, для дитячих до 100 сторінок. Щодо поезії визначено розмір 75-150 сторінок. До пакета документів слід додати авторську довідку, розширену анотацію на 1800 знаків та власноруч написану  заяву з контактними даними.

Кожен автор має право брати участь у міській програмі лише один раз на три роки.

Для рукописів та книжкових проєктів (збірок), що подаються від творчих спілок, музеїв, громадських організацій та інституцій Видавнича рада встановила обмеження для включення творів авторів у таких проєктах:

  • один раз на два роки;
  • до рукопису додати рекомендаційний лист від спілки, громадської організації, інституції чи музею, план-проспект учасників збірки, розширену анотацію на 1800 знаків та інформацію про упорядника.

Застосовуємо практику шифрування творів, отже члени Видавничої ради читатимуть рукописи, не знаючи прізвище автора – кожному присвоять номер.

Рукописи прийматимуться на електронну пошту:
[email protected], з темою: Видавнича рада
Довідки за тел.: (044) 235-04-95

Перейти до спискуВерсiя для друку