Головна  →  Новини  →  10 липня 2015

Завершено Міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – можливість реалізувати свої проекти отримав 21 ОСН столиці

Завершено Міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – можливість реалізувати свої проекти отримав 21 ОСН столиці

Таке рішення було прийнято в ході засідання конкурсної комісії Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, яке відбулося 10 липня у КМДА. Втім комісією були внесені суттєві коригування до фінансових пропозицій поданих на Конкурс проектів та програм.

За інформацією відділу з питань місцевого самоврядування Департаменту суспільних комунікацій, загалом на Конкурс було подано 21 проект від ОСНів з усіх 10 районів Києва. Найбільше уваги у своїх проектах ОСНи приділили питанням благоустрою прибудинкових територій, зон відпочинку, облаштуванню спортивно-оздоровчих та ігрових майданчиків для дітей і молоді. Були і такі цікаві проекти як укріплення схилів Русанівського каналу, благоустрій шкільного подвір’я у Печерському районі, забезпечення водопостачання зони відпочинку у Дарницькому районі.

Як повідомив начальник відділу з питань місцевого самоврядування Департаменту суспільних комунікацій Віктор Галета, конкурсною комісією детально був розглянутий кожний проект:

— Комісія відзначила активність ОСНів, фаховість підготовки до Конкурсу, масштабність і цікавість поданих проектів. Всі вони на сьогодні є актуальними і необхідними для громад. Тому комісія відзначила усі проекти, але частині ОСНів були зменшені фінансові запити практично у 2 рази. Ми розуміємо, що це викличе внесення значних змін до проектів, але наполегливо рекомендуємо керівникам ОСНів залучити до реалізації проектів мешканців своїх мікрорайонів, зменшивши таким чином навантаження на фонд Конкурсу.

За результатами засідання конкурсної комісії на реалізацію проектів органів самоорганізації населення з міського бюджету планується виділити понад 950 тисяч гривень.

Перейти до спискуВерсiя для друку