Головна  →  Новини  →  6 листопада 2018

Представники органів самоорганізації населення столиці вивчають механізми та інструменти взаємодії громадськості та влади

Представники органів самоорганізації населення столиці вивчають механізми та інструменти взаємодії громадськості та влади

2 листопада в рамках реалізації заходів міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у місті Києві на 2017-2019 рр.» Департаментом суспільних комунікацій спільно з громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» проведено тренінг «Взаємодія влади та громадськості». Учасниками заходу були 60 представників органів самоорганізації населення столиці.

Це вже третій поспіль тренінг для представників органів самоорганізації населення з циклу навчальних заходів і приємно, що вони користуються попитом серед працівників ОСН.

Чому темою тренінгу обрано питання взаємодії влади та громадськості? Право мешканців міста брати участь у прийнятті рішень, що стосуються їх власного розвитку та розвитку міста, де вони проживають закріплено на міжнародному та національному рівнях. Головною стратегічною метою реформи децентралізації – є створення комфортного та безпечного середовища для життя людей в Україні. Ця мета може бути досягнутою з одного боку шляхом побудови ефективної системи влади на всіх щаблях, з іншого – передачею максимально можливої кількості повноважень на найближчий до громадянина рівень – громадам. Щоб співпраця влада-громада відбувалася ефективно необхідно, щоб усі сторони процесу знали і вміли використовувати механізми та інструменти взаємодії громадськості та влади.

Під час тренінгу учасники навчились розрізняти поняття: «громадськість», «інститути громадянського суспільства», «органи державної влади», «органи місцевого самоврядування»; отримали знання про механізми та інструменти взаємодії громадськості та як їх використовувати на практиці. Також обговорили шляхи підвищення впливу громадськості на прийняття рішень органами державної влади, отримали багато практичних кейсів та успішних історій з питань взаємодії влади та громади.

Перейти до спискуВерсiя для друку