Головна  →  Новини  →  25 жовтня 2018

«Київ комфортний». Сергій Мартинчук, голова Печерської РДА: «Хотів би, щоб сфера ЖКГ працювала, як якісний швейцарський механізм»

«Київ комфортний». Сергій Мартинчук, голова Печерської РДА: «Хотів би, щоб сфера ЖКГ працювала, як якісний швейцарський механізм»
Печерськ можна назвати символом не лише столиці, а й нашої держави, адже саме у ньому зосереджено ледве не всі ключові урядові установи. Тут найдорожче житло і найбільше престижних офісів. Та при цьому Печерський район, який вважається №1 у столиці, має такі ж буденні проблеми, як й інші райони Києва – застарілі інженерні мережі, нестача паркінгів, використання житла не за призначенням.
 
Про те, як у Печерську вирішуються ці проблеми та що робить районна влада для комфорту мешканців і туристів Департамент суспільних комунікацій спільно з «Укрінформом» дізнавалися у очільника – Сергія Мартинчука:
 
‒ Печерськ – найменший район не лише за територією, а й за кількістю його жителів. Тому й фінансування відповідне. А ми за місяць наповнюємо місцевий бюджет на близько 400 мільйонів гривень. Думаю, це дуже гарний показник для маленького району. Якби наше фінансування залежало від кількості сплачених податків, то повірте, ми змогли б повністю перелатати всю дорожньо-транспортну мережу, замінити всі комунікації, а потім зайнялись би впровадженням нових проектів задля покращення соціальної інфраструктури.
Наша основна мета – енергонезалежність. Особлива увага приділяється освітленню у місцях загального користування. На сьогодні близько 200 будинків уже переведені на освітлення з лед-стрічками. За минулий рік у такий спосіб ми заощадили 300 тисяч гривень, і це при тому, що встановили таке освітлення тільки в 1/5 частині житлового фонду. Якщо ж зробити таке освітлення повсюди, то за рік ми б зекономили півтора мільйона гривень.
Повний текст інтерв'ю ‒ за посиланням.
Перейти до спискуВерсiя для друку