КМДА Київська міська державна адміністрація


5 вересня 2018

До завершення голосування за проекти Громадського бюджету ‒ 3 залишилося 10 днів!

До завершення голосування за проекти Громадського бюджету ‒ 3 залишилося 10 днів!

У Києві продовжується голосування за проекти Громадського бюджету ‒ 3. Як повідомлялося раніше, до голосування було допущено 940 проектів-ініціативи киян на загальну суму понад 510 млн грн, над якими працювали 389 команд. Голосування завершиться 15 вересня 2018 року.

Станом на ранок 5 вересня вже проголосувало понад 58 тис. киян, які віддали більше 163 тис. голосів. Найбільше проектів подано у категорії «Громадянське суспільство» – 311. У нових категоріях «Публічний простір» та «IT» на голосуванні 42 та 13 проектів. Решта проектів: «Освіта» – 249, «Спорт» – 115, «Культура, туризм» – 56, «Комунальне господарство, енергозбереження» – 54, «Соціальний захист» – 24, «Екологія» – 22, «Охорона здоров’я» – 19, «Дороги, транспорт» – 13, «Безпека» – 10, інше – 12 тощо.

Голосування за проекти відбувається виключно в електронний спосіб, що дозволяє гарантувати повну впевненість у чесності результатів голосування. Кожен з киян має 5 голосів, якими може скористатися у будь-який з можливих способів, а команди проектів зможуть звернутись до своїх прихильників із електронними листами після завершення голосування та продовжити розвиток груп прихильників своїх проектів.

Нагадуємо, щоб проголосувати за проекти потрібно зайти на сайт https://gb.kyivcity.gov.ua/, натиснути «Переглянути проекти» та обрати за допомогою фільтрів «Категорія» і «Район» або за номером чи назвою в полі пошуку 5 проектів, за які ви вболіваєте. Голосування електронне, тож авторизуватися потрібно через Bank ID «ПриватБанку», Національного банку України (НБУ) та Електронний цифровий підпис (ЕЦП) у вікні сервісу КИЇВ ІD. Після підтвердження особи банком, система поверне на сторінку проекту, і кнопка «Проголосувати» стане активною. Власники картки киянина авторизуються через «Ощадбанк».

Відеоінструкція: як проголосувати за проекти Громадського бюджету ‒ за посиланням.

Деталі: на офіційному сайті Громадського бюджету та у Facebook-групі СПІЛЬНО.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.