Головна  →  Новини  →  21 серпня 2018

23 серпня у столиці відбудеться акція «Об’єднані прапором» від спільноти українців в Ірландії (+ відео)

23 серпня у столиці відбудеться акція «Об’єднані прапором» від спільноти українців в Ірландії (+ відео)

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій. Зокрема, як зазначив під час публічної презентації комунікаційних проектів до 27-ї річниці Дня незалежності України в «Укрінформі» голова Асоціації українців в Республіці Ірландія Микола Круцик суть акції полягає у тому, що український прапор «мандрує» країнами світу, об'єднуючи наші громади:

- Акцію започаткували українці Ірландії минулого року, тоді український прапор був один і мандрував Європою. Цього року вже два прапори. Один країни Європи, другий, стартувавши у США, «подорожував» Канадою, Аргентиною, Бразилією, Австралією, Японією та іншими державами у тій частині світу.

18 серпня до України прибув прапор, який привезли представники української діаспори Австралії, а напередодні ввечері до Києва прибув «європейський прапор». Урочисте завершення акції відбудеться 23 серпня, у День державного прапора обидва стяги будуть передані на зберігання до Національного музею історії України. Туди прапори доставить делегація українських діаспорських організацій із різних країн світу.

Детальніше - за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку