Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ 28 червня День Конституції України

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ 28 червня День Конституції України

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«А без Подолу Київ неможливий…»

Дискусія довкола питання, яким бути Новому Подолу і як йому вписатися в архітектуру старого, триває давно. Вихлюпує на телеекрани і сторінки газет, не дає спокійно спати експертам і просто небайдужим громадянам. Нагадаємо: Новим Подолом називають проект забудови промислової зони вздовж вулиці Набережно-Лугової, де планують звести масштабний житлово-офісний комплекс.

«Відзнаки для юних і талановитих»

100 юнаків і дівчат отримали нагороди Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України.

«Дитсадків побільшало»

У Оболонському районі столиці на вул. Макіївській, 9 створено новий комунальний дошкільний заклад № 593. За відповідне рішення проголосували 70 депутатів Київради.

«Троєщина цивілізується»

Після активних громадських обговорень на засіданні архітектурно-містобудівної ради розглянуто два проекти детальних планів: промрайону Троєщина та ділянки в районі станції метро «Червоний хутір». Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

«З вітерцем?..»

Максимальна швидкість автівок у населених пунктах – 50 кілометрів за годину, яку Кабмін запровадив з січня цього року, годиться не для всіх вулиць Києва. Таку думку спершу висловили тисячі киян, які проголосували за петицію щодо збільшення на окремих вулицях швидкісного режиму. Згодом їх підтримали у профільній комісії Київради та Департаменті транспортної інфраструктури КМДА. Потім – в Управлінні патрульної поліції столиці, «Київавтодорі» та КП «Центр організації дорожнього руху».

«Аби не всихали «зелені легені»

За даними Гідрометцентру, цьогоріч на киян чекає особливо сухе і спекотне літо, яке буде характеризуватися температурним режимом вище норми – 30-35 градусів та значним дефіцитом опадів. Тож фахівцям комунального підприємства «Київзеленбуд» є чим опікуватися: тільки минулого року в місті висаджено 120 000 дерев та кущів. А загальна площа територій столичних лісів, підпорядкованих «Київзеленбуду», становить 31 628 гектарів.

«Зінаїда Турчина: «Важливо робити ставку на своїх українських гравців»

«Вечірка» продовжує серію публікацій про почесних громадян Києва. Розповідаємо, коли й за що їм це звання присвоїли, якими діями столиця прославлялася.

Її називали королевою ігрового майданчика, гросмейстером м’яча. Вона мала дивовижний талан читати «гру з листа» та обирати найвлучніший із можливих варіантів завершення атаки…», – таку характеристику дають найкращій гандболістці планети XX століття більшість із вітчизняних та закордонних видань. Зараз Зінаїда Михайлівна – президент гандбольного клубу «Київ-Спартак». У свої 72 вона жвава, активна, оптимістична. Дворазова олімпійська чемпіонка знає ціну своєму часу. Її життєве кредо міцно пов’язане зі спортивним гандбольним підґрунтям – це, передовсім, дисципліна, чесність, відданість своїй справі.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку