Брифінги та прес-конференції у Києві 04.06.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 

УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

 

11:30

«Чому Держава не виконує програму «Лікування українських громадян за кордоном»?»

Цього року, як і минулого, держава, у особі МОЗ України не виконує Програму «Лікування українських громадян за кордоном». Учасники прес-конференції розкажуть про бездіяльність та халатність відповідальних чиновників МОЗ, через (без)діяльність яких знов страждають прості громадяни України, які не мають змоги вилікувати свої захворювання на території України та не можуть оплатити дороговартісне лікування за кордоном самостійно.

Юрій Андреєв, голова Національного руху «За трансплантацію»; Валерій Дубіль, народний депутат України; Наталія Воробьова, пацієнт, що потребує трансплантації кісткового мозку та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

13:30

«Перший міжнародний форум Східної та Центральної Європи «Via Carpatia»

Захід триватиме з 23 по 30 червня 2018 року в селі Криворівня Івано-Франківської області. Форум покликаний не лише розкрити різноманіття культури Карпат, але й зібрати разом інтелектуальних лідерів Східної та Центральної Європи. До програми «Via Carpatia» увійшли кінофестиваль «Transcarpatia», фестиваль музики та мистецтва «Sounds of Carpatia», фестиваль українських виробників «Made in Ukraine: Зустріч у Карпатах», традиційний гуцульський фестиваль «Полонинське літо» та свято народної творчості імені Гната Хоткевича.

Микола Княжицький, народний депутат України, ініціатор форуму, Лілія Млинарич, голова оргкомітету форуму, Іван Шкіндюк, голова Верховинської районної ради, Борис Захаров, організатор конференції «Коло Вінценза», Юлія Савостіна, організатор фестивалю «Made in Ukraine: Зустріч у Карпатах»

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

 

11:00

«Чи може екологічний туризм приносити мільйони в бюджет України»

Про перспективи екотуризму в Карпатському регіоні та про створення транскордонного резервату загальною площею 250 тис.га, до складу якого можуть увійти 6 українських національних парків і 1 природний парк з румунської сторони.

Представник Міністерства екології та природних ресурсів України Анастасія Драпалюк, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко та ін.

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (096) 913-15-72, [email protected] (Вікторія Шевчук).

 

КП В УКРАЇНІ

Адреса: вул. Кирилівська, 104

 

09:00

Онлайн-конференція: на скільки подорожчає громадський транспорт у столиці?

За якою формулою формувалася тариф? Чи буде оновлюватися автопарк? Де купити єдиний проїзний і коли встановлять валідатори?

Свої запитання можна поставити вже зараз у формі, розташованої нижче або за адресою [email protected] з позначкою: подоржаніе транспорту

На ці та інші питання у понеділок 4 червня відповість перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Шпильовий Іван Федорович

 

 

UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

 

10:00

Тема: «Нагородження переможців журналістського конкурсу «Реформа децентралізації: досягнення і поточні виклики»

 

 

Анатолій Ткачук, керівник «Інституту громадянського суспільства»
Сергій Шаршов, директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку і торгівлі України
Ірина Славінська, журналістка, координаторка кампанії «Повага», продюсерка радіо «Культура»
В’ячеслав Козак, журналіст, член Наглядової Ради Національної суспільної телерадіокомпанії України
Переможці конкурсу

 

12:00

Тема: «Новий наступ Міністерства оборони України на заповідники України»

 

 

Олексій Василюк, еколог МБО «Екологія-Право-Людина»
Катерина Норенко, аналітик МБО «Екологія-Право-Людина»

 

13:00

Тема: «Обов'язок Міністерства екології та природних ресурсів України – навести лад з ліцензіатами та небезпечними відходами в Україні»

 

 

Алла Войціховська, еколог Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», експерт групи «Охорона довкілля» Реанімаційного пакету реформ
Марта Панькевич, юрисконсульт Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина»
Ігор Муравський, мешканець Жовківського району Львівської області
Олександра Кебус, мешканка Мостиського району Львівської області

 

 

ІНШІ

 

09:30

Відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання

Відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2018 році. Захист проходитиме за участі представників Мінмолодьспорту та інститутів громадянського суспільства

 

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 42 (поверх, актова зала)

11:00

Екологічна ситуація на Донбасі - презентація дослідження

Екологічні ризики Донбасу: затоплення шахт Донецької та Луганської областей через припинення енергопостачання водовідливних та вентиляційних комплексів, забруднення грунтів, пов'язане з використанням зброї, хімічне забруднення вод, пошкодження через бойові дії ємностей під тиском, в яких зберігається рідкий хлор - усе це загрожує виникненням надзвичайної ситуації транскордонного масштабу.

Вадим Черниш - міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб; Віктор Єрмаков - представник Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат технічних наук

Інформація щодо акредитації: [email protected], (067) 537-50-79

Мiсце проведення заходу бульвар Лесі Українки, 26 (МТОТ, к. 305-А)

11:00

Архітектура для дітей!. Школярі вивчатимуть міста, проектування та будівництво на уроках?

Також будуть представлені півтораметрові макети "Мегаполісів", які діти змайстрували спільно з архітекторами під час фестивалю ARCHIKIDZ.

На захід запрошена іспанська архітектор Долорес Вікторія Руіз Гаррідо, яка розкаже про архітектурну освіту закордоном, зокрема, у Великої Британії.

Долорес Вікторія Руіс Гаррідо - іспанська архітектора, засновниця програми Little Architect, Мала академія наук України; Дмитро Аранчій - український архітектор; Юлія Рукавіцина - співорганізатор фестивалю Archikidz та ін.

Інформація щодо акредитації: (067) 778-84-98, (096) 473-77-28, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. М.Коцюбинського, 1 (7-й поверх)

11:00

4 червня МОН проведе прес-конференцію щодо початку роботи освітніх центрів «Крим-Україна» і «Донбас-Україна»

Прес-конференція, присвячена початку роботи освітніх центрів Крим-Україна» і «Донбас-Україна». Через них вступники з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати в українські виші за спрощеною системою. Йтиметься про те, як працюватимуть центри цього року, на базі яких вишів, якою є спрощена процедура вступу, які існують квоти для таких вступників. Також спікери розкажуть про те, скільки дітей з Криму та Донбасу вже скористалися можливістю вступу через освітні центри в минулі роки та яким є прогноз на цей рік.

Юрій Рашкевич - заступник міністра освіти і науки; Світлана Кретович - в.о. директора департаменту вищої освіти МОН; Ірина Жданова - керівник Громадської організації «Фонд «Відкрита політика»

Інформація щодо акредитації: (044) 481-32-62, [email protected]

Мiсце проведення заходу Івана Кудрі, 33 (3-й поверх, актова зала)

13:00

Україна відкликає дипломатів із статутних органів СНД: з якими проблемами зіткнеться країна після виходу зі співдружності?

 

Олександр Охріменко - президент Українського аналітичного центру; Павло Рудяков - директор Інформаційно-аналітичного центру «Перспектива»; Володимир Воля - виконавчий директор напрямку «міжнародна політика» в УІАМП; Сергій Толстов - директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

13:30

Прес-брифінг щодо призначення субсидій киянам у зв'язку зі змінами до порядку їх нарахування

Брифінг на тему: «Призначення субсидій киянам у зв`язку зі змінами до порядку нарахування субсидій громадянам України (Постанова Кабінету Міністрів України №329 від 27 квітня 2018 року), а також особливостями рахунків за житлово-комунальні послуги, що отримають кияни у червні»

Максим Бученко - заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА - начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги; Андрій Щербина - в.о. генерального директора Комунального концерну «Центр комунального сервісу». Передбачено онлайн-трансляцію брифінгу на YouTube каналі міської держадміністрації.

Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, [email protected] (у темі листа обов'язково зазначити назву події)

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 (4-й поверх, прес-хол сесійної зали)

14:00

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ в рамках виставки «VIVA MEXICO» Український шлях крізь джунглі: вітчизняні науковці розкривають таємниці історії стародавніх майя

Будуть представлені результати першої українсько-гватемальської археологічної експедиції у давньому місті майя Алтар-де-Сакріфісьйос, а також результати роботи над документацією та консервацією культурної спадщини давнього міста майя Паленке (Мексика)

 

Інформація щодо акредитації: [email protected]

Мiсце проведення заходу Національний заповідник «Софія Київська» (музей «Брама Заборовського»)

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку