Головна  →  Новини видавничої ради  →  30 червня 2015

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій розглянула пропозиції Київської міської організації Національної спілки письменників України щодо програми підтримки книговидання у столиці

Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій розглянула пропозиції Київської міської організації Національної спілки письменників України щодо програми підтримки книговидання у столиці

Члени Видавничої ради, створеної при Департаменті суспільних комунікацій, на своєму першому засіданні розглянули запропонований Київською міською організацією Національної спілки письменників України новий видавничий проект «Перша книжка автора». Проект передбачає видання книжок молодих сучасних авторів, твори яких друкувалися у літературній періодиці, і одержали схвальну підтримку критики та нагороди в різних конкурсах і рейтингах.

Перші 25 рукописів вже передані на ознайомлення до Публічної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві. Як вже повідомлялося, думка експертів та фахівців столичних бібліотек, які щодня спілкуються з читачами і найкраще обізнані з їх смаками і попитом, враховуватиметься Видавничою радою при формуванні рекомендаційного переліку творів, які видаватимуться за рахунок коштів міського бюджету.

Як зазначила, в.о заступника начальника управління преси та інформації Департаменту Віра Фамуляк-Зелінська, коштів на підтримку творів столичних авторів не так уже й багато, тому члени Видавничої ради скрупульозно підійшли до їх відбору:

‒ Впродовж двох тижнів рукописи паралельно читатимуть та оцінюватимуть і члени Видавничої ради, і бібліотекарі. Графоманство не отримає підтримки. За кошти міського бюджету будуть надруковані найкращі твори ‒ ті, на які очікує читач.

Довідково

Департамент суспільних комунікацій до 10 липня 2015 року приймає рукописи для видання за рахунок міського бюджету. Автор має особисто  подати рукопис у друкованому та електронному вигляді (у форматі «.pdf»), додавши авторську довідку та власноруч написану заяву про участь у проекті. Довідки за тел.: 278-15-99 (Олексій Шепетович).

Перейти до спискуВерсiя для друку