Головна  →  Новини  →  16 травня 2018

«Київ комфортний». Валентин Мондриївський, голова Подільської РДА: «Поділ має стати відкритим міським середовищем і туристичною Меккою»

«Київ комфортний». Валентин Мондриївський, голова Подільської РДА: «Поділ має стати відкритим міським середовищем і туристичною Меккою»

Поділ ‒ історична частина Києва, де поєдналися історія та сучасність, унікальна духовна атмосфера та творчість. Та, на жаль, кияни тривалий час спостерігали, як улюблений Поділ ставав занедбаним, захаращеним стихійною забудовою та потворними МАФами. Сьогодні у планах столичної влади ‒ зробити Поділ відкритим міським середовищем і туристичною Меккою.

Про те, як уже змінився і продовжує змінюватися Поділ, Департамент суспільних комунікацій спільно з «Укрінформом» поцікавилися у голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентина Мондриївського:

‒ Поділ справді перетворюється, стає сучаснішим та комфортнішим. Усе відбувається на потребу киян і гостей столиці, які їдуть подивитися на стародавній Київ часів України-Руси. До речі, коли йдеться про питання розвитку нашого району, ми намагаємося крокувати нога в ногу зі світовими тенденціями розвитку публічних просторів. Тому розвиток туризму та туристичних зон столиці наразі є одним із пріоритетів роботи команди Київського міського голови.

Як ви вже могли помітити, активні зміни на Подолі тривають останні три роки. Максимальна кількість найпомітніших перетворень буде здійснена у найближчі два роки, особливо ‒ у 2019-му. По-перше, ми перекладемо Контрактову площу бруківкою. Вона нагадуватиме старі площі Кракова, Брюсселя чи навіть Праги з їхньою багатою історичною та культурною спадщинами. Таким у нас буде Поділ. Тим паче, що звідси в Україну прийшло православ’я, саме тут відбувалося хрещення Русі… Вважаю, що цю територію слід розвивати у такий спосіб, щоб водночас і залишити пам’ять про історію, і зробити місце сучасним. Таке поєднання має бути максимально виваженим та погодженим із громадою. Головне, щоб у результаті цих перетворень киянам на цьому місці було комфортно, і щоб для туризму воно стало привабливими. Головне наше прагнення ‒ зробити так, щоб люди хотіли йти на Поділ, отримували від прогулянок районом приємні враження, милувалися архітектурою, проймалися історією, подільським духом, відпочивали у кав’ярнях, скверах чи на набережній. Я сподіваюся, що ми за цей рік відчутно просунемося в цьому напрямку.

Повний текст інтерв’ю – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку