Брифінги та прес-конференції у Києві 07.05.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

10:30

«Електронні сигарети - нікотинова пастка для дітей»

Прес-конференція, під час якої експерти з контролю над тютюном обговорять проблему неконтрольованого розповсюдження електронних сигарет в Україні, що спровокувало значне зростання кількості користувачів цих пристроїв, насамперед,  серед підлітків. Учасники представлять нові дані ВООЗ щодо поширеності куріння електронних сигарет серед дітей та підлітків в Україні, розкажуть про проблему відсутності будь-якого державного контролю за вмістом та маркуванням електронних систем доставки нікотину.

Ганна Гопко, народний депутат України; Наталія Король, фахівець з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні; Владислав Збанацький, заступник генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центр громадського здоров'я МОЗ України та ін.

Телефони:  +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, [email protected]. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

11:30

«Ризики застосування адміністративного ресурсу на загальнонаціональних виборах 2019 року»

Ще задовго до офіційного старту виборчої кампанії в Україні потенційні учасники активізують свою діяльність. Тому Громадянська мережа ОПОРА застерігає, що однією з ключових проблем на загальнонаціональних виборах 2019 року може стати зловживання адміністративним ресурсом.

Ольга Айвазовська, голова Правління ОПОРИ; Андрій Савчук, аналітик ОПОРИ.

Телефон:  0662701713 e-mail: [email protected]. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

12:30

«Суспільно-політичні настрої жителів України: Квітень 2018 року (за результатами опитування КМІС)»

На прес-конференції будуть представлені основні результати і висновки проведеного дослідження, які стосуються таких питань, як зовнішньополітичні орієнтації; основні проблеми і очікування; ставлення до громадсько-політичних діячів; рівень підтримки партій на парламентських виборах, кандидатів у першому турі виборів президента (за умови участі в них С.Вакарчука і В.Зеленського) і кандидатів у можливих варіантах другого туру виборів президента

Антон Грушецький, заступник директора Київського міжнародного інституту соціології

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

13:30
«До 70-ти річчя Ізраїлю: культурні заходи, які в травні 2018 року пройдуть в Києві»

Два заходи, присвячені 70-річчю Ізраїлю, відбудуться в Києві: художня виставка в музеї Кавалерідзе на Андріївському узвозі, на якій вперше представлено близько 100 робіт відомих художників України та Ізраїлю, гобелени, авторські ляльки та ексклюзивні прикраси і День єврейської краси, в рамках якого відбудеться показ мод популярних єврейських дизайнерів, благодійний аукціон предметів мистецтва, а також концертна програма засл.артист України Володимира Бистрякова та Ольги Бистрякової.

Засновник бренду «JAMH» Jewish Art Modern Hub Іванна Єдгарова, почесний президент Київської міської єврейської громади Анатолій Шенгайт, директор модельного агентства МодАС Яна Козловська

Реєстрація на місці про редакційними посвідченнями.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

12:00

«Про корупцію у вугільній галузі і незаконний тиск силових структур на шахтарів та їхні незалежні профспілки»

 

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець; голова первинного осередку НПГУ шахти «Нововолинська №9» ДП «Волиньвугілля» Василь Гура та ін.

Акредитація журналістів за тел. (067) 935-05-73, [email protected] (Ольга Стоян), (068) 085-96-40 (Ігор Казмирчук), (067) 917-07-79 (Олеся Брязгунова).

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:30

Прес-конференція присвячена презентації проекту «Рокам ніколи пам’яті не стерти»

Культурно-мистецький проект «Рокам ніколи пам’яті не стерти» організовує та проводить Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень згідно Календарного плану державних міських свят, культурно-мистецьких та релігійних заходів Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у 2018 році.

Микола Пересунько - директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень;  Жанна Румко - заступник директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень; Єліна Галва - громадська організація «Дружина офіцера» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

12:00

Травень у світовій політиці

 

Євген Магда - виконавчий директор Інституту світової політики, який проаналізує головні події на міжнародній арені

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

12:00

Тема: «Марафон української дитячої пісні «Диво UA»

 

 

Руслана Лоцман, керівник проекту, заслужена артистка України, директор ГО «Народна філармонія»
Юрій Стельмащук, директор ДП «Український Дім»
Михайло Пікульський, художній керівник та головний диригент Академічного оркестру народної та популярної музики Українського радіо
Галина Гаценко, режисер концертної програми, заслужений працівник культури України
Валентина Ковальська, народна артистка України, голова Журі конкурсу «Диво UA»

 

12:30

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України

 

 

 ІНШІ

09:00

Тренінг «Регламент Верховної Ради»

Захід має на меті ознайомити з основними функціями та формами роботи Верховної Ради, процедурою та видами голосування, рішеннями та правовими актами, які приймає парламент, суб'єктами парламентських процедур і їх діяльністю, основними стадіями законодавчого процесу, формами взаємодії між законодавчою та виконавчою гілками влади та механізмами взаємодії з громадськістю.

 

Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 7-А

Контакти: (068) 128-00-44, [email protected]

11:00

Прес-брифінг, присвячений проведенню у Києві фестивалю сучасної клезмерської музики «Kyiv Klezmer Fest»

 

Діана Попова - директор Департаменту культури КМДА; Дмитро Герасимов - арт-директор фестивалю; Наталія Склярська - керівник проекту, представник ГО «Соціальній капітал». Передбачено онлайн-трансляцію брифінгу на YouTube каналі міської держадміністрації

Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, [email protected] (у темі листа обов'язково зазначити назву події)

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 (4-й поверх, прес-хол сесійної зали Київради)

13:00

Повторні вибухи на складі боєприпасів у Балаклії: диверсія або банальна недбалість?

 

Андрій Золотарьов - політолог, керівник аналітичного Центру «Третій сектор»; Костянтин Гринчук- екс-радник міністра МНС України; Всеволод Степанюк - експерт з економічних питань; Віктор Бояров -професор кафедри кримінального процесу і криміналістики

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

18:30

Зустріч із Соломією Вітвіцькою: 11 кроків до майбутнього

Міністерство молоді та спорту України запрошує активну молодь на зустрічі з Соломією Вітвіцькою, ведучою новин ТСН на 1+1, куратором соціального проекту Переможці.

 

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 42

Перейти до спискуВерсiя для друку