Головна  →  Новини  →  26 квітня 2018

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як успішні петиції впливають на життя міста

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як успішні петиції впливають на життя міста

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Україна – НАТО: реалії взаємного тяжіння»

Що нам дає статус країни-аспіранта НАТО? Україна продовжує рухатись по колу чи здійснює реальні кроки до членства в Альянсі? На ці та інші запитання «Вечірки» відповідає директор Інституту зовнішньополітичних досліджень, доктор політичних наук Григорій Перепелиця.

«Як не потрапити до пастки пропагандистської брехні?»

«Вечірка» пропонує кілька варіантів уникнення маніпуляційних прийомів, які застосовуються у ЗМІ та соціальних мережах. Що ви читаєте? Чи звертаєте увагу на авторство та першоджерела походження інформації? Чи замислюєтеся, для чого відомості розповсюджувалися в конкретному ключі та яка від них користь саме вам? Такі питання кожен має ставити собі перед тим, як відкрити статтю із заманливим заголовком чи посилання з незрозумілим, а іноді й сенсаційним закликом до дій.

«Дарниця обирає ОСББ»

Як би не складалася ситуація в житлово-комунальному комплексі, найнадійнішою ланкою, на яку покладається чимало сподівань щодо покращення умов проживання, на думку багатьох фахівців, залишаються ОСББ. Перш за все тому, що ця форма утримання багатоквартирних будинків залучає до роботи самих співвласників.

«Зустрічаємо «Молодість»

Вперше за 47 років Київській міжнародний кінофестиваль відбудеться навесні – з 27 травня по 3 червня. Тому він вийде за межі кінотеатрів – відкриття та церемонія нагородження фестивалю пройде на Поштовій площі, а окремі покази – в клубі «ЮБК» на Трухановому острові. Загалом кіноманам покажуть понад 200 повнометражних і короткометражних стрічок.

«Чорнобиль став ніби декорацією для фільму»

Закинута Прип’ять, кладовище зараженої техніки, ліси та навколишні села, як Поліське, в якому залишилися лише самосели, життя та побут місцевих мешканців – все це відобразив на своїх знімках французький фотограф Гійом Ербо. Його проект «Зона 2009-2011» відкритий в музеї Шевченка до 6 травня.

«На Київському півмарафоні оновили кілька рекордів»

Кожна європейська столиця має свій «фірмовий» спортивний захід, який приваблює безліч туристів і є своєрідною візитівкою міста. Не виняток і Київ, де днями відбувся щорічний півмарафон – 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. На старт вийшли 11 тисяч учасників з 52 країн. Маршрут був вже традиційним – вздовж Дніпра.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку