Брифінги та прес-конференції у Києві 27.02.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

11:30

«Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги»

Проект «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги» реалізується в Україні за фінансової підтримки ЄС. Проект передбачає надання правової допомоги важкохворим дітям та  їх батькам.  За даними МОЗ у 2017 році –  біля 17 500 українських дітей, за даними ЮНІСЕФ – від 30 000 до 70 000 дітей потребували паліативної допомоги.

Юрій Лазаревич, голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне»; Ганна Котенко, керівник  проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги» та ін.

Потрібна акредитація :  38 067 874 83 02, [email protected]

14:30

«Андріївський вернісаж чи автомобільний проїзд та магазин «Рошен»? Що відбувається з найвідомішим туристичним  об’єктом Києва?»

Мова  піде про ситуацію що склалася з  візитною карткою столиці України - мистецьким вернісажем на Андріївському, який опинився під загрозою знищення.   Митці, підприємці, небайдужі кияни  публічно звернуться до мера Києва Віталія Кличка з проханням втрутитись у ситуацію, запобігти знищенню і зберегти Андріївський  вернісаж та його традиції.

Голова ГО «Творчий союз учасників АТО «Митець»  Олександр Запрудський; член правління ГО «Асоціація «Український вернісаж» Андрій Крахмальний та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20

11:00

«Перехід на МСФЗ 9: на низькому старті»

У програмі круглого столу:

  • З якими труднощами зіткнулися банки при переході на МСФЗ
  • Як перехід на МСФЗ 9 позначиться на кредитній політиці банків?
  • Яка докапіталізація потрібна українським банкам?
  • Спадщина старих регулятивних норм і вимог стандарту МСБО 39 при впровадженні МСФЗ 9 – чи можливе мирне співіснування?
  • Оцінка майбутніх ризиків в українських реаліях: міф чи реальність?

Віталій Ваврищук, директор департаменту фінансової стабільності НБУ;

Сергій Любарський, член правління, начальник фінансового управління Банку Форвард та ін.

 

Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 або [email protected]

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

Презентація проекту Закону України «Про реабілітацію осіб, які забезпечували державну безпеку України, захист від надзвичайних ситуацій, та деяких інших осіб» на платформі viche-online.org

Законопроект підготовлено на основі рекомендацій Оцінювальної місії ВООЗ з питань реабілітації та осіб з обмеженнями життєдіяльності, яка працювала в Україні в грудні 2015 року.

Вкрай важливо, щоб цей законопроект міг прочитати кожний, кого це стосується, і кожний міг взяти участь у його обговоренні. Для цього проект закону розміщений на платформі онлайн-обговорення проектів нормативно-правових актів viche-online.org, створеній за ініціативою ГО «Всеукраїнське товариство ветеранів АТО» спільно з ГО «Електронна демократія».

Вадим Свириденко - Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО; Наталія Зарецька - керівник офісу Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

Презентація результатів соціологічного дослідження Ради Європи щодо впровадження реформи децентралізації у 2017 році

 

Геннадій Зубко - віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України; Даніель Попеску - керівник Департаменту демократичного врядування Генерального директорату з питань Ради Європи та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

«Круглий стіл» на тему: «Постановлення суддею (суддями) неправосудних вироків і рішень: правові проблеми та соціально-політичні наслідки» 

Під час дискусії учасникам буде запропоновано дати загальну оцінку стану справ в системі правосуддя, а також практичні рекомендації щодо вирішення суспільно-політичних і правових проблем, пов’язаних із прийняттям судами неправосудних вироків і рішень.   

Олексій Баганець – державний радник юстиції 2-го класу, екс-заступник генерального прокурора України;  Станіслав Батрин – к.ю.н., керівник проекту «Відкритий Суд» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

12:00

«Проєвропейська свідомість сільських громад - шлях реформування країни»

 

Наталія Свідерська - керівник проекту, віце-президент ГО «Всеукраїнська Демократична дія»; Павло Костецький - Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:30

Презентація фотовиставки «Григорій Гладинюк: кріпак, який подарував Києву палаци»

Експозиція  «Григорій Гладинюк: кріпак, який подарував Києву палаци»,  складається з унікальних архівних фотознімків  і документів кінця XIX – початку XX століття, пов’язаних  з життям і діяльністю громадського діяча, київського підприємця, мецената, першої гільдії  купця Григорія Гладинюка, 185-річчя якого припало на 22 січня 2018 року. 

Владислав Берковський – директор Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С.Пшеничного; Михайло Кальницький – києвознавець, письменник та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

15:00

Презентація видань Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво»

Учасникам презентації буде представлено тематичні сло́вники, де перераховано гасла з кількох наукових напрямів «Великої української енциклопедії». Тематичні реєстри гасел, що презентуються, підготовлено з метою систематизації, категоризації та узагальнення інформативного матеріалу з таких наукових напрямів: «Історичні науки» (Історія України. Всесвітня історія), «Юридичні науки», «Біологія», «Політичні науки», «Фізичне виховання і спорт».

Богдан Червак - перший заступник Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Максим Стріха - доктор фізико-математичних наук, заступник міністра освіти і науки України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ЛІГА

Адреса: вул. Паркова-Сирецька, 23
 

10:00

«Громадська рада доброчесності: державний орган чи особлива форма участі громадськості у судовій реформі»

Transparency International Україна в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення ефективності громадського контролю в процесі добору та оцінювання суддів», за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» проведе круглий стіл на тему «Громадська рада доброчесності: державний орган чи особлива форма участі громадськості у судовій реформі»

 

Про намір взяти участь у дискусії повідомте нас за телефоном +380632659221 або e-mail: [email protected]

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Соціокультурні та економічні дослідження у Маріуполі, Слов'янську та Краматорську»

 

 

Дмитро Чепурний, менеджер проекту «ЗМІНА: Імпульс» фонду ІЗОЛЯЦІЯ
Антон Лягуша, викладач Донецького національного університету імені Василя Стуса
Людмила Гераймович, авторка статей про фінансування сталого розвитку, координаторка муніципальних проектів з ресурсоефективності та збалансованого розвитку
Анастасія Бойчук, менеджер з фандрейзингу, громадська активістка
Андрій Солодько, аналітик з міграційної політики в аналітичному центрі CEDOS
Олександра Слободян, аналітик з міграційної політики в аналітичному центрі CEDOS, викладачка 

11:00

Тема: «Презентація книги проекту «Реабілітовані історією»

 

 

Людмила Богун, президент «Благодійного Фонду ім. Івана Богуна», онука адміністративного старшини військового міністерства Української Народної Республіки Оникія Богуна
Андрій Жив’юк, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, керівник Науково-редакційної групи книги «Реабілітовані історією. Рівненська область»
Руслана Давидюк, доктор історичних наук, професор кафедри історії України Рівненського державного гуманітарного університету, завідувач науковою редакцією Науково-редакційної групи книги «Реабілітовані історією. Рівненська область»
Роман Подкур, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук, відповідальний секретар Головної редакційної колегії науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією»

12:30

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

 ІНШІ

Інформація використана з сайту https://events.ukrinform.com/
 

10:00

Відкрита лекція: Секрети делегування

Питання для обговорення:

- Як справлятися з відволіканням, позбутися від плинності і виконання “несвоїх” завдань;

- Як правильно втілювати стратегічні плани в життя;

- Як грамотно отримати необхідний результат;

- Як утримувати увагу на пріоритетних завданнях;

- Як правильно організувати роботу керівника і його команди;

- Як правильно делегувати завдання співробітникам;

Юлія Бойко, старший бізнес-тренер, прочитає лекцію: Секрети делегування. Лекція розрахована керівників та власників бізнесу.

Мiсце проведення заходу HUB 4.0

10:00

Публічний звіт заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря

Запрошуються представники громадських рад, об'єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, експерти та ЗМІ. Під час заходу буде презентована інформація щодо проведених заходів, виконаних завдань та їх результатів, використаних коштів державного бюджету та інших питань діяльності Держлісагентства у 2017 році.

 

Інформація щодо акредитації: (044) 234-23-48, (095) 445-75-50, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 9-а (Держлісагенство, 6-й поверх, зала засідань)

12:00

Харків без тепла: чи очікується подібний комунальний колапс в інших містах країни?

 

Геннадій Рябцев - експерт в енергетичній сфері, Олександр Сергієнко - юрист, директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста», Олексій Кучеренко - екс-міністр ЖКГ, Іван Плачков - екс-міністр палива і енергетики

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

12:00

Виставка-презентація з нагоди 75 роковин Корюківської трагедії

Тематична виставка-презентація з нагоди 75 роковин Корюківської трагедії. Подія 1-2 та 9 березня 1943 року у місті Корюківка Чернігівської області за масштабами трагедії не мала рівних впродовж Другої світової війни. У матеріалах до Нюрнберзького процесу Корюківську трагедію визначено як найбільше масове знищення місцевого мирного населення на окупованих Німеччиною територіях Європи за весь період Другої світової війни. Німецько-фашистські загарбники знищили близько 7000 мирних жителів та до тла спалили майже 1300 осель. Експозиція ознайомить відвідувачів з історичними фактами Корюківської трагедії.

 

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 (3-й поверх, кулуари)

12:30

Три тижні до виборів Путіна. Чим живе опозиційна Росія?

Говоритиме про стан російської опозиції, президентську кампанію в РФ

Наталія Шевшукова, колишня прес-секретарка Боріса Нємцова,

Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20

13:00

Нові нормативи оцінки столичної землі. Ціни виростуть

 

Олександр Сергієнко, директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста»; Руслан Соболь, голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу; Андрій Гусельников, віце-президент ВГО «Ліга експертів України»

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 (9-й поверх)

14:00

Відкриття Стіни Пам'яті загиблим Героям Шевченківського району міста Києва «Героям слава»

Захід відбудеться за участі керівництва району, родичів загиблих воїнів АТО, духовенства, громадськості

 

Інформація щодо акредитації: 234-16-80, 234-63-64, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Б.Хмельницького, 24 (2-й поверх, Шевченківська РДА в м. Києві)

18:30

Круглий стіл «Що далі робити з Польщею?»

Чи лишається вона і далі дружньою країною, до якої треба ставитися, як до друга, який захворів на "російський вірус ворожнечі"? Або треба докорінно переглядати стосунки і розглядати її як потенційну загрозу на кшталт орбанівської Угорщини? Які можливі сценарії подальшого розвитку подій? Що може зробити українська сторона, щоб мінімізувати російські впливи?  Чи можлива дружба в геополітиці при продовженні війни в історичних питаннях?

Yuriy Syrotyuk, директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень»; Yuriy Mindyuk, Президент «Фонду підтримки демократичних ініціатив», експерт Інформаційного центру «Міжмор’я» та ін.

Мiсце проведення заходу Ісаакяна, 18

Перейти до спискуВерсiя для друку