Головна  →  Новини  →  22 лютого 2018

Департамент суспільних комунікацій до Міжнародного дня рідної мови провів розіграш книжок відомих українських письменників

Департамент суспільних комунікацій до Міжнародного дня рідної мови провів розіграш книжок відомих українських письменників

Як розповіли в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій, розіграш книжок відомих українських письменників та поліграфічної продукції (закладки, листівки, настільні календарі) відбувся 21 лютого на офіційній сторінці Департаменту у соціальній мережі Facebook.

Головною метою розіграшу була популяризація формування проукраїнського мовного простору у столиці та спонукання киян до читання.

‒ Дослідження підтверджують: після російської агресії кияни, особливо молодь, більш охоче спілкуються рідною мовою. У молодіжному середовищі вона стає модною, а подекуди має ознаки індикатору – СВОГО на противагу ЧУЖОМУ, ‒ зазначила заступник директора Департаменту Тетяна Гузенко.

Всього у розіграші взяло участь 36 підписників сторінки, з яких двоє переможців були визначені за допомогою генератору випадкових чисел «Random.org».

Нагадаємо, у рамках інформаційної кампанії «Київ україномовний – 2020» також було виготовлено соціальний ролик «Модна мова», який мотивує жителів столиці спілкуватися державною мовою.

Перейти до спискуВерсiя для друку