Головна  →  Новини видавничої ради  →  25 червня 2015

Департамент суспільних комунікацій оголошує прийом рукописів для видання за рахунок міського бюджету

Департамент суспільних комунікацій оголошує прийом рукописів для видання за рахунок міського бюджету

Рукописи прийматимуться протягом двох тижнів ‒ до 10 липня 2015 року. Таке рішення ухвалила Видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій КМДА на своєму першому засіданні. Крім того, Видавнича рада визначилася з рекомендаційними вимогами для відбору творів, які видаватимуться за рахунок коштів міського бюджету.

Заступник директора Департаменту суспільних комунікацій ‒ голова Видавничої ради Тетяна Гузенко поінформувала, що цьогоріч Київська міська влада виділила кошти на підтримку талановитих столичних авторів. Які твори мають дійти до читача ‒ визначать члени Видавничої ради після ознайомлення з рукописами. При розгляді видавничих проектів враховуватиметься, перш за все, їх літературно-художній рівень, тематична спрямованість (історико-публіцистична, краєзнавча), актуальність для сучасного читача.

Член Видавничої ради – голова Київської організації Національної спілки письменників України Володимир Даниленко запропонував у цьогорічному проекті надати пріоритет початківцям. Цю пропозицію підтримали члени ради: отже, молоді автори отримали шанс видати свою першу книжку.

Крім того, до розгляду рукописів долучаться експерти та фахівці столичних бібліотек. У доцільності та ефективності такої співпраці переконав присутніх президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, якого підтримала директор Публічної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві Людмила Ковальчук. Оскільки книги, видані в рамках міської програми, передаватимуться бібліотекам столиці, саме бібліотечні працівники, які щодня спілкуються з читачами, найкраще обізнані з їх смаками і попитом.

Після ознайомлення з усіма поданими до Департаменту рукописами, Видавнича рада шляхом рейтингового голосування сформує рекомендаційний перелік творів для випуску.

До розгляду приймаються рукописи, які не видавалися раніше. Автор має особисто подати рукопис у друкованому та електронному вигляді (у форматі «.pdf»), додавши авторську довідку та власноруч написану заяву про участь у проекті.

У цьогорічному доборі члени ради вирішили не розглядати антології, переклади, літературознавчі праці.

Довідки за тел.: 278-15-99 (Олексій Шепетович).

Перейти до спискуВерсiя для друку