Головна  →  Заходи  →  19 лютого 2018

Програма заходів до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Оприлюднили повну програму заходів до Днів пам'яті Героїв Небесної Сотні

Цього тижня Україна вшановує відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на  Майдані 4 роки тому.  У столиці з цієї нагоди влаштовують низку заходів і виставок, на які запрошують всіх бажаючих. Відповідну програму опублікувала прес-служба Національного Музею Революції Гідності, а "Вечірка" підготувала інфографіку з виставками, приуроченими до Днів пам'яті.

 

19 лютого

Триденна пелюсткова хода вшанування Героїв Небесної Сотні. 
Вшанування Героїв Небесної Сотні та посипання пелюстками місця боротьби та загибелі Героїв.

Коли: 19:30 – 20:30
Де: Алея Героїв Небесної Сотні



20 лютого
 

Ангели пам’яті. Тиха акція на Інститутській

В рамках акції, паперові ангелики буде розвішено на деревах, які стали свідками кривавого вбивства невинних і героїчних людей у центрі Києва. У пам'ять про Небесну Сотню, яка тепер тримає над нами небо. Кожен може приєднатися на нас і повісити свого паперового Ангела пам'яті на Інститутській і поставити свічки у пам'ять про загиблих за Україну, за нашу з вами свободу і гідність.

Коли: 11:00 – 13:00
Де: Алея Героїв Небесної Cотні
Місце зустрічі: біля верхнього виходу з метро Хрещатик об 11:00.
 
 

Освячення земельної ділянки майбутнього музейного комплексу

Коли: 13:00 – 14:00
Де: Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5
 
 

Вечір-присвята «Відданим Сотням України»

До участі запрошені родини Небесної сотні, військові, волонтери та громадські активісти. Концертна програмі Народні артисти України Раїса Недашківська, Оксана Білозір та Валентина Ковальська, заслужені артисти та відомі митці сцени Євромайдану – Тарас Компаніченко, Руслана Лоцман, Володимир Гонський, Тетяна Школьна, Зеник (Медюк), мистецькі колективи - «Народна  філармонія», «Хорея козацька», «Ансамбль АТОвців», дитячий гурт «Орелі», барди та арт-волонтери.

Коли: 16:00 – 18:00
Де:  Український Дім, вул. Хрещатик, 2, Театрально-концертна зала, 1-й поверх
 
 

Вистава «Ми, Майдан»

Запрошуємо пережити-переосмислити емоційні Facebook свідчення активістів, студентів, журналістів, самооборонівців, медиків, священиків, волонтерів, киян і приїжджих, чоловіків і жінок, літніх та юних, які занурюють у події Революції Гідності. Їхні дії, думки і слова, молитви і вірші, пісні і мрії творять новітню історію України.

Коли: 19:00 – 21:00
Де: Київський муніципальний театр «Колесо», Андріївський узвіз, 8
 

24 лютого

Форум-триптих пам’яті Героїв Небесної Сотні, присвячений новим комемораційним практикам вшанування сучасних героїв України.

Коли: 11:00 – 16:00
Де: Центральний Будинок Художника, 3й поверх, вул. Січових Стрільців, 1-5,  територія виставки «Майдан. Простір творчості»

Нагадаємо, у мережі показали схему перекриття Хрещатику.

Перейти до спискуВерсiя для друку