Головна  →  Новини  →  8 лютого 2018

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: Спадщина «Пушкінського кварталу»

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: Спадщина «Пушкінського кварталу»

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Будівництво метро на Троєщину: строки, ціна і якість»

У столиці готові до розробки техніко-економічного обґрунтування робіт із будівництва четвертої гілки метро – на Троєщину.

«ЛітАкцент-2017»: легенди про Шевченка, війна і «Лякація»

У столиці назвали переможців книжкової премії. Орієнтир для читачів уже 10-й рік поспіль дає премія «ЛітАкцент». Видання змагалися у п’яти номінаціях: поезія, проза, есеїстика й художній репортаж, літературознавство, проза і поезія для дітей. На думку журі, найяскравішими торік були твори на військову тематику та дитяча поезія.

«Що робити, коли Картка киянина відсутня»

На офіційному сайті Картки киянина компанія UNIT запустила відкриту реєстрацію, яка дає змогу усім мешканцям столиці користуватися деякими корисними сервісами, не маючи фізичної карти.

«Жовтень» обіцяє гучні прем’єри»

Кінотеатр «Жовтень» започатковує новий проект на підтримку вітчизняного кіно і щомісяця презентуватиме кіноновинки.

«Що робити з символом дружби, якої немає?»

Майбутня доля аж надто помітного скульптурного комплексу, що знаходиться в історичній частині Києва і символізує комуністичне минуле, вкотре вже опинилися в центрі суспільного дискурсу.

«Сортуватимемо відходи по-європейськи»

Наскільки столиця готова до законодавчої новації? Згідно з відповідною правкою до Закону «Про відходи», відтепер забороняється захоронення не переробленого сміття на полігонах. А міста й села повинні забезпечити сортування відходів за видами для переробки й утилізації.

«Чорні схеми «маршрутників»

З якого дива вартість проїзду завищили на третину? Столична казна щомісяця недоотримує мільйони гривень, оскільки у нашому місті процвітають корупційні схеми, котрі діють при розподілі маршрутів між перевізниками. Скільки насправді коштує проїзд у маршрутних таксі столичного регіону і чому кияни повинні переплачувати?

«Швидкість равлика» рятує життя»

Дещо про зміни в правилах дорожнього руху та реакцію на них киян. Ситуація на дорогах сьогодні дійсно складна. Лише за останній рік на шляхах загинуло майже 3 тисячі українців. Ще більше були травмовані та втратили здоров’я. Експерти констатують, що ці жертви значно перевищують втрати в зоні бойових дій на сході країни.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку