Головна  →  Новини  →  7 лютого 2018

Українці схвально відгукуються про впровадження децентралізаційної реформи – результати всеукраїнського соціологічного дослідження з вивчення громадської думки

Українці схвально відгукуються про впровадження децентралізаційної реформи – результати всеукраїнського соціологічного дослідження з вивчення громадської думки

Про це йшлося під час презентації соціологічного дослідження, яка відбулася 5 лютого у Київській міській державній адміністрації. Соціологічне дослідження проводилося в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні» Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень, Університетським коледжем прикладних наук Осло і Акерсгуса, за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

У заході взяли участь представники Асоціації міст України, Секретаріату Київської міської ради, Департаменту суспільних комунікацій, а також норвезькі експерти та представники Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад.

Учасники презентації ознайомилися зі скороченим варіантом дослідження та обмінялися думками щодо отриманих результатів.

Як зазначила директор Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад Еліта Цакуле, у Норвегії також проводяться подібні дослідження як у маленьких містечках, так і у великих та центральних містах, наприклад Осло. Зокрема, нещодавно вивчалася громадська думка у столиці Норвегії із активним залученням соціальних мереж, смс-повідомлень та інших популярних засобів комунікації. Евіта Цакуле підкреслила, що використання таких різноманітних і зручних для жителів міст засобів істотно впливає і на результат дослідження, і на його об’єктивність.

Директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда вступила у активний діалог з норвезькою стороною і поділилася своїми враженнями від результатів соцдослідження. Отримані результати, на її думку, мають дуже корисні показники не тільки для ознайомлення громадського сектору, а й для депутатського корпусу Київради та владних структур міста. Дуже цікаво, що показники 2017 року наведені у порівнянні з 2014 роком. Це дає змогу побачити зміни, що сталися у суспільстві протягом останніх років.

Перейти до спискуВерсiя для друку