Головна  →  Новини  →  25 січня 2018

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) хочуть присвоїти ім’я Ігоря Сікорського

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) хочуть присвоїти ім’я Ігоря Сікорського

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«За кошти міського бюджету видали 13 книг»

Підтримуючи книговидання, за кошти міського бюджету Департамент суспільних комунікацій сприяє промоції столичних авторів, творчих спілок, популяризації читання, української мови, художнього слова, виховання патріотизму та любові до рідного міста. Проза, поезія, історичні розвідки, твори для дітей – всього 13 книг були надруковані в рамках програми «Київ інформаційний» минулого року. А днями Видавнича рада презентувала публічний звіт про результати своєї роботи в ІА «Укрінформ». Цікаво, що члени Видавничої ради читали і відбирали рукописи під кодовим номером (не знаючи імені автора!) шляхом рейтингового голосування. Видані книжки вже можна знайти в цифровому каталозі столичних бібліотек.

«Для дітей і дорослих»

Завдяки фінансуванню з міського бюджету в Оболонському районі з’явилися оновлений парк і сучасний дитсадок.

«Крути – «народини нового українця»

29 січня виповнюється 100 років легендарному й трагічному бою під Крутами. Тоді 420 українських юнаків виступили проти 4 тисяч московсько-більшовицьких «ординців».

«День Незалежності Першої Республіки»

Події січня 1918 року коментує завідувач відділу інституту історії академії наук України доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк.

«Сміття: від відходів до доходів»

В Україні з 1 січня заборонено захоронення неперероблених побутових відходів. Відтепер розділяти непотріб на харчові відходи і вторинну сировину мають усі домогосподарства, а за відмову від сортування передбачено штраф: 340-1360 грн для населення та 850-1700 грн для організацій.

«Сміттєзвалище перетворили на сквер»

Боротьба дарничан за створення нових зелених зон триває. У Дарницькому районі «відвойовують» велику рекреаційну зону на березі Дніпра. Активісти сподіваються на підтримку Київради, яка ухвалила рішення про надання статусу скверу земельній ділянці на вулиці Малоземельній, 13-б.

«До Масляної – насолоджуйтесь краєвидами Старого Подолу»

Оглядове колесо та крижана ковзанка на Контрактовій площі продовжать свою роботу до 18 лютого.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку