Брифінги та прес-конференції у Києві 24.01.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

11:30

«Кримськотатарські активісти звертаються до президента з відкритим листом з приводу незгоди зі змінами до Конституції стосовно Криму»

Прес-конференція кримськотатарських політиків та представників національного руху, які звернуться до президента Петра Порошенка з відкритим листом-заявою. У листі - незгода з варіантом робочої групи з напрацювання змін до розділу 10 Конституції України – Автономна Республіка Крим.

Ерфан Кудусов, глава Республіканської в Автономній Республіці Крим організації партії «УКРОП»; Сінавер Кадиров, правозахисник, активіст кримськотатарського національного Руху; Анатолій Гарькавенко, заступник голови Республіканської в Автономній Республіці Крим організації партії «УКРОП»

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

Прес-конференція, під час якої буде всебічно проаналізовано загрози, які несе Президія Національної академії наук України, національній безпеці України та наступні дії науковців

Протягом 16-18 січня відбувався Всеукраїнський мітинг науковців  під стінами Президії НАН України. На думку спікерів, категорична відмова Президії по всіх пунктах вимог однозначно свідчить про те, що вона, керуючись виключно власними бюрократично-фінансовими інтересами, принципово налаштована зберегти стару пострадянську систему, яка за 27 років незалежності довела українську науку до глибокої кризи. Діяльність Президії створює пряму загрозу національній безпеці України.

Валентина Піскун, доктор історичних наук, професор, Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАНУ; Олександр Андрощук, кандидат історичних наук, Інститут історії НАН України, учасник бойових дій в АТО; Олександр Алфьоров, кандидат  історичних наук, прес-секретар полку «АЗОВ» та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

10:00

«Соціальна згуртованість і конфліктна чутливість в Україні крізь призму внутрішнього переміщення»

 

Експерт програми "Радник з питань внутрішньо переміщених осіб" Ірина Лоюк; радник національного рівня з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Анастасія Одинцова

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями або за тел. (063) 206-48-76 (Ілля Скиртач)

12:00

«Шляхи врегулювання критичних проблем світу та ситуації в Україні: коли і ким будуть остаточно подолані виклики і загрози?»

Як показав нещодавній візит президента Казахстану Назарбаєва до США, стратегічні ініціативи щодо врегулювання критичних проблем світу та ситуації в Україні, запропоновані головою Вищої Ради Народних зборів України М.Маломужем на міжнародних форумах у Берліні, Лондоні та Вашингтоні, знаходять підтримку в Раді безпеки ООН. 

Голова Народних зборів України, генерал армії Микола Маломуж; народний депутат I скликання, член Вищої Ради Народних зборів України Олександр Тарасенко. Модератор - Сергій Годний 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

«Про ситуацію на ринку праці та діяльність Державної служби зайнятості» 

Під час заходу буде підбито підсумки роботи Державної служби зайнятості та озвучено пріоритетні завдання на 2018 рік.

Валерій Ярошенко - в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату).

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

Підписання Меморандуму між АБ «УКРГАЗБАНК» та Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» щодо Державної програми компенсації 30% вартості житла для молодих українських сімей

УКРГАЗБАНК приєднався до урядової соціальної програми та пропонує пільгові іпотечні програми з першим внеском від держави для молодих українських сімей, які потребують підтримки.   Голова правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко наголошує, що держава виділила 100 млн грн на програму доступного іпотечного кредитування, а завдяки соціальній програмі державного банку українці можуть зробити перший внесок на житло за рахунок держави.  

Кирило Шевченко - Голова правління УКРГАЗБАНКУ; Сергій Комнатний - Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву; Олег Кляпко - директор Департаменту роздрібного банкінгу УКРГАЗБАНКУ; Катерина Печовал- заступник директора Київської дирекції УКРГАЗБАНКУ

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Додаткова інформація за e-mail: [email protected]

12:00

«Українська трудова та освітня еміграція у 2018 році. Чого навчив наших земляків польський досвід?»

Сьогодні у Польщі працює майже 1,5 мільйона українців. І тільки половина з них мають офіційний статус. Це не дозволяє отримувати їм правову та соціальну допомогу ані з боку роботодавця, ані з боку держави...

Іван Кокуца — голова ГО «Моя Отчизна»; Михайло Каменюк — відомий письменник і журналіст; Василь Назарук — професор, ректор Легніцької вищої менеджерської школи (Польща).   

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:15

Звіт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за 2017 рік щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 січня 2017 року №8-р «Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження»

 

Георгій Тука - заступник міністра з питань  тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

12:30

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку