Головна  →  Новини  →  23 червня 2015

Фахівці Департаменту суспільних комунікацій відвідали публічну лекцію американського історика, знаного експерта з питань Східної Європи Тімоті Снайдера

Фахівці Департаменту суспільних комунікацій відвідали публічну лекцію американського історика, знаного експерта з питань Східної Європи Тімоті Снайдера

Цього тижня до України завітав Тімоті Снайдер – професор історії, дійсний член академії «Інститут гуманітарних наук», знаний експерт історії Центральної та Східної Європи. Фахівці управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій Олена Іваницька та Роман Федько стали учасниками презентації російськомовного видання книги Тімоті Снайдера «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним». Це масштабний видавничий проект, реалізації якого допомогло Посольство США в Україні.

За словами Олени Іваницької, книга має світове визнання: вона стала бестселером, перевидавалася 29 разів 26-ма мовами. «Криваві землі» отримали дев’ять перших премій та сім разів нагороджувалися другою премією або іншим почесним званням, стали «книгою року» за результатами дванадцяти літературних номінацій.

«Україна стоїть у центрі найбільшої катастрофи Західного світу. З 17 млн убитих 14 млн було знищено там, де побували і радянська, і німецька адміністрації. В 1930-40-их Україна була найнебезпечнішим для життя місцем у світі...», ‒ зазначає на сторінках книги Тімоті Снайдер.

22 червня у Київському міському будинку вчителя Тімоті Снайдер прочитав лекцію. Після неї для безкоштовного поширення до Міністерства освіти було передано 3000 примірників книги, а 500 примірників – до Міністерства оборони України.

Ввечері Снайдер виступив у прямому ефірі на телеканалі ICTV у політичному ток-шоу України «Свобода слова» з Андрієм Куликовим.

23 червня в інформаційній агенції «Укрінформ» із Тімоті Снайдером спілкувалися представники засобів масової інформації, також пройшла презентація і у Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Проект не завершиться у столиці, а продовжиться, зокрема, у Дніпропетровську та Харкові. Автор книги зустрічатиметься з читачами, братиме участь в ефірах.

Мета цього проекту – просвітницька: поширення науково-історичної інформації про обидва злочинні режими – нацистський і радянський. Книга поширюватиметься безкоштовно. Електронний варіант книги доступний для завантаження на всі електронні носії и ґаджети.

Перейти до спискуВерсiя для друку