Головна  →  Новини  →  22 грудня 2017

«Герої, увічнені у вулицях Києва»: Департамент суспільних комунікацій створив серію буклетів про перейменовані вулиці Києва

«Герої, увічнені у вулицях Києва»: Департамент суспільних комунікацій створив серію буклетів про перейменовані вулиці Києва

Як зазначили у відділі публічних та цифрових комунікацій управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту, в рамках інформаційно-комунікативної кампанії «Герої, увічнені у вулицях Києва» була створена серія буклетів інформаційно-роз’яснювального характеру для киян про перейменовані вулиці столиці у період 2014‒2017 років. Як відомо, саме у цей період у Києві було перейменовано близько 200 вулиць, зокрема, й на виконання «Закону про декомунізацію».

‒ Крім того, чимала кількість імен, які з’явилася на мапі столиці, для киян були маловідомими. Тому і виникла ідея про розробку буклетів інформаційного і роз’яснювального характеру водночас. Цей буклет виконує дві функції: з одного боку дає інформацію про перейменовані об’єкти та відомості про людей, чиї імена увічнені у топоніміці Києва. Тут подано роки життя та невеличкий життєпис. А з іншого боку ми даємо відповіді на найбільш поширені запитання щодо перейменування вулиць, на кшталт «Чи потрібно змінювати документи на право власності, якщо вашу вулицю перейменували», – розповіла начальник відділу публічних та цифрових комунікацій Наталя Хандога.

Серія складається з 10 буклетів ‒ для кожного району окремо.

Експертну участь у проекті забезпечили представники відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій та члени Комісії з питань найменувань.

Незабаром друковані версії буклетів будуть передані районним в місті Києві державним адміністраціям, центрам надання адміністративних послуг та органам самоорганізації населення. А електронні версії буклетів (для перегляду та розповсюдження) можна завантажити за посиланням.

Нагадаємо, що у рамках інформаційно-комунікативної кампанії «Герої, увічнені у вулицях Києва» створено 10 кіноісторій про відомих постатей, чиї імена носять назви вулиць Києва. На черзі ще 15 сюжетів, які мешканці столиці зможуть побачити вже наступного року.

Перейти до спискуВерсiя для друку