Брифінги та прес-конференції у Києві 01.12.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

12:30

Прес-конференція на тему: «Зухвалі рейдерські захоплення фермерських господарств за участі депутатів місцевих рад та представників правоохоронних органів: чи буде Київщина навесні із озимими?».

Генеральна інспекція ГПУ викрила організовану злочинну групу (ОЗГ), що діяла на Київщині, до складу якої, у т. ч. входили працівники прокуратури, СБУ, нац. поліції та депутати місцевих рад. Проведено первинні слідчі (розшукові) дії. Діяльність ОЗГ була спрямована на вимагання грошових коштів з фермерських господарств в обмін на гарантії безперешкодної діяльності. Найбільшої шкоди діяльність ОЗГ завдала підприємствам, що спеціалізуються на вирощуванні зернових, бобових і насіння олійних культур. Але чи будуть злочинці притягнуті до кримінальної відповідальності? Хто стоїть на заваді об’єктивного й справедливого правосуддя? Про методи роботи новітніх рекетирів у погонах та с депутатськими мандатами, результати їхньої протиправної діяльності, а також про способи захисту бізнесу від подібних злочинів розкажуть представники фермерських господарств, які не зважаючи на залякування «з високих кабінетів», не побоялись вийти на прес-конференцію і озвучити посади й імена представників української влади, які є фігурантами даного кримінального провадження. 

Учасники: представники фермерських господарств Київщини щодо яких здійснюються регулярні збройні напади та їх представники. До участі в прес-конференції запрошені правозахисні й громадські організації, органи виконавчої влади, депутати, експерти з питань правоохоронної діяльності, представники громадських рад профільних міністерств та відомств

Потрібна акредитація.
Телефон: 044-498-07-64.

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9941-derzkie-reyderskie-zahvatyi-fermerskih-hozyaystv-s-uchastiem-deputatov-mestnyih-sovetov-i-predstaviteley-pravoohranitelnyih-organov-budet-li-kievskaya-oblast-vesnoy-s-ozimyimi.html

14:30
Прес-конференція  на тему «Перший в Україні соціальний проект з реабілітації воїнів АТО на основі апітерапії та кооперації – перші результати за 2017 рік та плани на 2018»

Проект був запущений в Хмельницькій області і в ньому приймало участь 15 родин воїнів АТО. Журналісти дізнаються, чого навчились воїни АТО, як це вплинуло на їхню реабілітацію та з якими бюрократичними та іншими труднощами вони зустрічаються кожного дня в роботі проекту.

 

 

Учасники: Зіновій Свереда, президент Українського кооперативного альянсу, Тетяна Василик, голова БФ “Зміцнення громад”, Максим Петрик, учасник АТО, Василь Міракін, підприємець та соціальний партнер проекту

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9946-pervyiy-v-ukraine-sotsialnyiy-proekt-po-reabilitatsii-voinov-ato-na-osnove-apiterapii-i-kooperatsii-pervyie-rezultatyi-po-2017-i-planyi-na-2018.html

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

12:00

Прес-конференція на тему "26-та річниця референдуму про незалежність і сучасні виклики".  

 

Учасники: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

Прес-конференція на тему: "Рятуйте референдум"

Питання до обговорення:

Чому неконституційний Закон "Про всеукраїнський референдум" досі чинний?

Які основні проблеми та загрози чинного Закону?

Яким чином відбувається розгляд подання про неконституційність Закону "Про всеукраїнський референдум" у Конституційному Суді?

Організатор: Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) спільно з Центром політико-правових реформ (ЦППР).

Учасники: Юлія Кириченко - експерт з питань конституційного права, Реанімаційний пакет реформ; Денис Ковриженко - старший радник з юридичних питань, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES); Богдан Бондаренко - експерт з питань конституційного права, Центр політико-правових реформ.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

Прес-конференція, присвячена старту двох нових навчальних онлайн курсів на веб-платформі Prometheus: Доступ до публічної інформації для громадських активістів та Доступ до публічної інформації для розпорядників

Коротко. З 2011 року парламент прийняв низку законів, які надають можливість кожному зрозуміти, що відбувається за дверима державних органів та інших суб'єктів, чия діяльність може мати вирішальне значення для пересічного громадянина України. Саме з огляду на зростання інтересу до цієї сфери на початку 2017 року було створено базовий освітній онлайн відеокурс "Доступ до публічної інформації: від А до Я", розрахований на широке коло громадян, які не володіють спеціальними знаннями у галузі доступу до публічної інформації, але бажають їх отримати. Курс виявився надзвичайно корисним для громадських активістів, журналістів, державних службовців та студентів-правників, мав широку аудиторію та чималий успіх з моменту його впровадження у березні 2017 року на веб-платформі Prometheus. Більше того, було отримано низку коментарів від слухачів курсу із проханнями глибше охопити окремі теми як для запитувачів публічної інформації, так і для її розпорядників.

Зважаючи на це, для покращення стану імплементації Закону України "Про доступ до публічної інформації", а також систематизації і поглиблення знань та практичних навичок працівників спеціальних підрозділів з доступу до публічної інформації, з одного боку, а також  систематизації та поглиблення знань та практичних навичок громадських активістів щодо реалізації та захисту їх права на доступ до публічної інформації, з іншого боку, восени 2017 року  було створено два додаткові спеціалізовані курси.

Довідково. Згадані вище курси створено у співпраці з Уповноваженим ВРУ з прав людини та експертами ГО "Центр демократії та верховенства права" за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні".

Проект має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві і впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

Інформація щодо медійних проектів Офісу Ради Європи в Україні 

Дізнатися більше можна на сайті Офісу Ради Європи в Україні.

Організатор: Офіс Ради Європи в Україні.

Учасники: Ірина Кушнір - представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України; Олена Литвиненко - заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні; Тетяна Олексіюк - заступниця директора ГО "Центр демократії та верховенства права"; Іван Примаченко - співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

 

Контактна інформація за тел.: (044) 275-56-68 або e-mail: [email protected] (прес-служба Держмолодьжитло).Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

12:15

"Круглий стіл" на тему: "Історична політика в сучасних українсько-польських відносинах"

 

 

Організатор: Національний інститут стратегічних досліджень.

Учасники: Василь Яблонський - заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, к.і.н., доцент;  Владислав Верстюк - завідувач відділу історії Української революції 1917-1921 рр. Інституту історії України НАНУ, д.і.н., професор; Оля Гнатюк - професорка Варшавського університету і НаУКМА, доктор наук; Олег Дубіш - перший Віце-президент Польсько-української господарчої палати; Ігор Ільюшин - завідувач кафедри міжнародних відносин Київського славістичного університету, д.і.н., професор; Володимир Копчак - заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР); Віталій Лозовий - головний науковий співробітник відділу гуманітарної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, д.і.н., професор; Михайло Самусь - заступник директора ЦДАКР з міжнародних питань.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 КОМСОМОЛЬСЬКА ПРАВДА В УКРАЇНІ

Адреса: вул. Кирилівська, 104
 

12:00

Онлайн-конференція: задай питання групі "Антитіла!

Чи вплине оновлений склад групи на подальшу творчість? Коли вийде новий кліп? Чому, після туру "Сонце" артисти взяли творчу відпустку?

Питання можна ставити вже зараз у формі, розташованої нижче або надсилати на адресу [email protected] з позначкою Онлайн: Антитіла

Для перегляду буде доступна трансляція в режимі онлайн.

 

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Сексуальне насильство є зброєю війни на Донбасі» – висновки нового дослідження правозахисників»

 

Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив

Ганна Янова, дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив

Антон Кориневич, доцент Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка

Ірина Довгань, волонтерка, яка стала свідком гендерно-обумовленого насильства у військовій базі батальйону «Восток» у Донецьку

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Засуджені довічно без шансів на справедливість»

 

Андрій Діденко, правозахисник, Харківська правозахисна група

Микола Сірий, старший науковий співробітник Інституту Держави і права ім. Корецького

Ярослав Зейкан, адвокат

Представник родичів свавільно засуджених

Перейти до спискуВерсiя для друку