Головна  →  Новини  →  30 листопада 2017

Сьогодні у Києві презентували результати дослідження механізмів залучення громадськості до процесу прийняття рішень міською владою

Наприкінці серпня Департамент суспільних комунікацій розпочав впровадження спільного з Офісом Ради Європи в Україні проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Його розробники пропонують міській владі активніше залучати ОГС до процесів формування та реалізації політики розвитку міста Києва, а зацікавленій громадськості – ефективніше використовувати вже створені інструменти участі. Результатом співпраці стане створення сталої платформи системного та конструктивного діалогу.

В рамках проекту, задля досконалого вивчення питання, у жовтні – листопаді Аналітичним центром CEDOS проведено дослідження «Механізми залучення громадськості до процесу прийняття рішень Київською міською радою».

Презентація звіту дослідження відбулася 30 листопада у ході дводенного робочого семінару «Зміцнення співпраці громадськості та Київської міської влади у процесі прийняття рішень: новий етап розвитку», що проходив в готелі «Президент».

Оцінюючи основні стратегії та мотивації залучення громадян до процесу прийняття рішень міською владою та аналізуючи реальні практики участі ОГС, автори дослідження цікавилися думками трьох незалежних цільових груп: представників органів міської влади, представників громадянського суспільства та експертів з питань залучення.

‒ Результати цього дослідження будуть використані під час впровадження наступних етапів спільного проекту, стануть «настільним» аналітичним матеріалом для усіх цільових груп, а також змістовно доповнять попереднє дослідження щодо вивчення організацій громадянського суспільства м. Києва, – наголосила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Результати дослідження ‒ за посиланням.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку