Головна  →  Новини  →  30 листопада 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: «Хрущовки»: в очікуванні реновації?

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: «Хрущовки»: в очікуванні реновації?

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Стадіон «Старт» готується до реконструкції»

Стадіон «Старт» має стати суперсучасним спортивним комплексом. Нині в Шевченківській райдержадміністрації та Департаменті містобудування та архітектури йде робота над концепцією реконструкції легендарного стадіону.

«Київ очолив список «найзеленіших»

Німецький дослідник Філіп Гартнер дослідив європейські міста й визначив, що Київ став «найзеленішим» мегаполісом Європи.

«Безпечно пішоходам, зручно водіям»

Безпека на вулицях міста залежить не лише від автомобілістів та відповідної інфраструктури, а й від пішоходів та стану об’єктів, призначених для їх захисту. У Бюджеті участі серед питань, які пропонуються киянами і беруться до реалізації владою, є і проблеми розвитку дорожньої інфраструктури та безпеки руху.

«Оголошено «штормове попередження»

Широкого резонансу вже набули новації з нібито децентралізації в освітній галузі. Ця децентралізація наразі відображається лише в… урізанні державного фінансування шкіл (на дев’ять мільярдів по Україні, з яких 1,2 мільярдів недоотримає Київ) та передачі ВНЗ I-II рівня акредитації під опіку місцевої влади.

«Скільки коштує удар по бізнесу?»

Останнім часом посилилися атаки фіскальних органів на бізнес через блокування процесу реєстрації податкових накладних. Унаслідок цього тисячі підприємців змушені доводити законність господарських операцій, тобто фактично відстоювати своє право працювати.

«Першу допомогу надаватимуть поліцейські і та парамедики»

З 1 листопада в Україні юридично немає дільничних терапевтів, фельдшерів і лікарів швидкої допомоги та ще низки звичних спеціальностей. Терапевтів замінять лікарі внутрішньої медицини, медсестер – асистенти ерготерапевта, фельдшерів «швидких» – парамедики, а за кермо карет сядуть екстрені медтехніки.

«У НАУ з’явився розумний простір»

Тут проводитимуть заняття радіошколи та читатимуть лекції професори. У науково-технічній бібліотеці Національного авіаційного університету відкрили новий майданчик для навчання і спілкування Clever Space. Обладнаний сучасною технікою, він запрошує на майстер-класи та зустрічі не лише студентів, а й усіх киян.

«Українське «ВК» «Українське слово має стати модним»

Громадську спілку «За україномовний Київ» створено у вересні цього року. До неї увійшли відомі громадські та культурні діячі, мовознавці, науковці, освітяни, активісти. «Вечірка» спілкувалася з головою організації Олександром Вовченком.

«Там, де квітне сакура»

До Київського Палацу дітей та юнацтва завітала Японія. Юні кияни стали учасниками фестивалю, присвяченого завершенню Року Японії в Україні.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку