Головна  →  Брифінги та прес-конференції  →  30 листопада 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 30.11.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

11:30

прес-конференція  відомих українських музикантів, представників державних установ і громадських організацій щодо початку концертного туру на Схід до Дня збройних сил України.

Відомі українські музиканти і виконавці, об’єднані у Громадську Спілку Творче патріотичне об’єднання «Музичний Батальйон», анонсують початок концертного туру у рамках проекту «Співаймо козаче, нехай ворог плаче» у прифронтові райони Донецької і Луганської областей, приурочених до Дня Збройних сил України. Концертний тур за участі відомих українських виконавців проходитиме у грудні по містах на сході України, у населених пунктах прифронтової зони. У концертах візьмуть участь відомі українські гурти: «Тінь Сонця», «ТаРута», «Фата Моргана», «Ягіч», «Очеретяний кіт», автор-виконавець Христина Панасюк та інші. Музичні заходи до Дня збройних сил України розпочнуться святковим концертом 3 грудня у м. Сєвєродонецьк та завершаться виступами українських музикантів в окремих військових частинах.

учасники прес-конференції: лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, Микола Гриценко, президент БО «Фонд сприяння ініціативам газети «День»; представник Генерального Штабу України

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9939-izvestnyie-muzyikantyi-pozdravyat-ukrainskih-voennyih-na-vostoke-s-dnem-voorujennyih-sil-ukrainyi.html.

15:30

презентацію книги «УКРАЇНА, ЦЕНТРАЛЬНО-СХІДНА ЄВРОПА та європейський стратегічний розвиток».

А також стратегічного позиціювання Центрально-Східної Європи у новітньому європейському геостратегічному контексті. Аналізується сучасна політика США в часи новітньої силової політики та силової конкуренції та її вплив на Центрально-Східну Європу та Україну.  Розглядається роль та місце НАТО в умовах сучасної та перспективної європейської стратегічної політичної динаміки.  Аналізуються стратегічні напрямки майбутньої трансформації Європейського Союзу.  Аналізуються стратегії європейського британського позиціювання та надаються прогнози відносин Великої Британії із ЄС, а також перспектив відносин між Британією та Україною

Центр європейських та трансатлантичних студій,  в рамках проекту за підтримки Словацького Агентства Розвитку Міжнародної Співпраці (SlovakAid, Slovak Agency for International Development Cooperation) Президент Центру Олексій Коломієць репрезентує аналіз європейської стратегічної динаміки в умовах сучасних геополітичних викликів, поновлення та завершення «стратегічних канікул», вирішальних та базових характеристик сучасного геополітичного стану Європи та українського стратегічного позиціювання, геостратегічної та силової конкуренції в Європі у часи «після після Холодної війни»

Телефони: + (380) 44 497 85 64, 
067 681 95 82,  [email protected].
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9921-prezentatsiya-knigi-ukraina-tsentralno-vostochnaya-evropa-i-evropeyskaya-strategicheskaya-dinamika.html

 

16:30
прес-конференція Європейської ліги плавання і Федерації плавання України на тему: «Клубна система спорту і нові можливості розвитку спорту»

Як розвивати український спорт вищих досягнень, коли технології в світі стрімко прискорюються, а застаріла пострадянська система управління спортом і раніше неефективна і орієнтована на процес, а не результат? Федерація плавання України розповість на своєму прикладі, як інтеграція в 2014-2017 роках в міжнародні спортивні клуби відкрила можливості залучати до підготовки українських плавців тренерів світового рівня і відкрити доступ до найпрогресивніших технологій. Наочним прикладом ефективності нової системи стали нові перемоги українських плавців на міжнародних змаганнях. У 2017 році українці Андрій Говоров, Михайло Романчук завоювали призові місця на Чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті і на етапі Кубка світу в Пекіні.

Про те, які можливості відкриває інтеграція українських спортсменів і тренерів в клубну систему спорту, будуть говорити: президент Європейської ліги плавання (LEN) Паоло Бареллі; президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський; генеральний секретар ФПУ, віце-президент європейської Федерації плавання Андрій Власков

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9936-press-konferentsiya-evropeyskoy-ligi-plavaniya-i-federatsii-plavaniya-ukrainyi-na-temu-klubnaya-sistema-sporta-i-novyie-vozmojnosti-razvitiya-sporta.html

УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20

11:00

Прес-конференція на тему: "IQ energy – теплі кредити від ЄБРР. Результати роботи програми і нові можливості для клієнтів".

Питання для обговорення: нові можливості для мешканців України, які бажають отримати компенсацію за утеплення житла.

 

 

 

 

Спікери:

Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні;

Оксана Булгакова, керівник програми IQ energy;

Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банку Аваль;

Володимир Радін, заступник голови правління, директор з питань споживчого кредитування, УкрСиббанку;

Олег Клименко, начальник управління роздрібного бізнесу ОТП Банку;

Жан-Поль Пьотровскі, голова правління банку Credit Agricole;

Галина Жукова, член правління, відповідальна за роздрібний бізнес та мережу банку Credit Agricole.

Початок реєстрації: 10:45.

Акредитація журналістів:
(+38050) 442-07-92 Олексій Хорош або [email protected]

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

13:00

Прес-конференція на тему: "Профспілковий майдан" за відставку корупційних керівників Федерації профспілок України - голови Г.Осового та його заступника В.Саєнка".

 

Учасники: екс-директор Міжнародного центру культури і мистецтв "Жовтневий палац" Борис Холоденко; голова Київської міської організації "Народний Рух України" Петро Гудим; голова ГО "Захист простих людей" Дмитро Павліченко; голова ГО "Справедлива Україна" Тарас Сеньків

Акредитація журналістів за
тел. (066) 364-85-17 (Петро).

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

Прес-конференція з нагоди презентації оновленого "ПРАВЕКС-БАНКУ"

Коротко. На події будуть представлені новий логотип та сучасний динамічний корпоративний стиль банку. Зовнішнє оновлення бренду є лише частиною загальних зусиль "ПРАВЕКС-БАНКУ", спрямованих на надання якісного сервісу українським та іноземним клієнтам.

Учасники: Джованні Джиллі - керівник Capital Light Bank, Інтеза Санпаоло; Флавіо Джанетті - член Спостережної Ради ПАТКБ "ПРАВЕКС-БАНК"; Еціо Салваі - Голова Спостережної Ради ПАТКБ "ПРАВЕКС-БАНК"; Джанфранко Піццутто - член Правління, начальник відділу спеціальної координації ПАТКБ "ПРАВЕКС-БАНК"; Тарас Кириченко - Голова Правління ПАТКБ "ПРАВЕКС-БАНК".

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова за тел. або e-mail: +38 (097)140-07-78; [email protected] (Діана Демиденко); +38 (067) 509-76-36; [email protected] (Наталія Богачова).

11:30

прес-конференція на тему: "Перспективи ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами в Україні"

Коротко. Під час заходу учасники обговорять перспективи та переваги приєднання України до Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами в контексті міжнародної боротьби із тютюновою контрабандою. Крім того, спікери поінформують, хто затягує процес ратифікації в Україні та які це несе ризики для нашої держави.

Організатор: ГО "Життя" (за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект "Посилення коаліції РПР").

Учасники: Ганна Гопко - народний депутат України; Ігор Луценко - народний депутат України; Андрій Скіпальський - голова правління ГО “Життя”; Петро Король - юрист Центру демократії та верховенства права; представник Державної фіскальної служби України; представник Міністерства охорони здоров'я України.

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Контактна особа: Оксана Тотовицька, медіа-координатор ГО «Життя» (тел.: +38(063) 261-74- 05, (044) 234-93-20; e-mail: [email protected]

13:00

Прес-конференція з нагоди відзначення 100-річчя з дня проведення Першого Курултаю – національного з’їзду кримськотатарського народу

Коротко. Загальнонаціональна комунікаційна кампанія представлена тематичними бордами, сіті-лайтами, брошурою та відеороликом, що об’єднані темою «100-річчя Першого Курултаю - національного з’їзду кримськотатарського народу».

Довідково. Під час прес-конференції буде презентовано загальнонаціональну комунікаційну кампанію Міністерства інформаційної політики України, заходи Меджлісу кримськотатарського народу та ДП «Кримський дім».

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Рефат Чубаров – народний депутат України, Голова Меджлісу кримськотатарського народу; Еміне Джапарова – перший заступник Міністра інформаційної політики України; Гульнара Бекірова – кримський історик, член українського ПЕН-клубу; Гаяна Юксель - член Меджлісу кримськотатарського народу голова видання «Qirim Haber Ajansi»; Нателла Шавадзе  - PR-менеджер Кримського Дому.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

14:00

«круглий стіл» на тему: «Виклики організації медичної допомоги ВІЛ-позитивним дітям та їхнім родинам  в умовах реформування системи охорони здоров'я» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом

Коротко. Під час заходу буде визначено проблеми та виклики, пов'язані із забезпеченням права на здоров'я  дітей та підлітків, які живуть з ВІЛ, та їх родин в умовах децентралізації; відбудеться обговорення  досвіду впровадження  інтегрованого ведення хвороб дитячого віку в практику сімейних лікарів з метою забезпечення права на здоров'я дітей та підлітків за підтримки Дитячого Фонду ООН UNISEF; поширення досвіду партнерства  НДСЛ "ОХМАТДИТ" та Громадської організації "Дитинство - без СНІДу" за підтримки Дитячого Фонду ООН UNISEF щодо  впровадження інтегрованих послуг для дітей та підлітків, а також передового досвіду Клінік, дружніх до молоді, в програмах профілактики та діагностики ВІЛ серед дітей та підлітків.

Організатори: Інформаційно-ресурсний навчальний центр  ім. заслуженого лікаря України С.В. Комар при Центрі "Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД"; НДСЛ "ОХМАТДИТ" МОЗ України;   Громадська організація "Дитинство - без СНІДУ".   

Учасники: Олена Мєшкова - к.м.н., заступник головного лікаря НДСЛ "ОХМАТДИТ" з організаційних питань; Оксана Солдатенкова – завідуюча Центром інфекційних захворювань "Клініка для лікування хворих на ВІЛ/СНІД дітей";  Наталія Мойсєєва - менеджер проекту ГО "Дитинство - без СНІДу".

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

14:00

«круглого столу» відбудеться брифінг на тему: "Мій тато  - Герой!". Чому ФК "Шахтар" відмовився вшанувати  героїв АТО разом з їхніми дітьми?"

 

Організатор:  Федерація футболу учасників АТО.

Учасники: Руслан Руденко - президент федерації футболу учасників АТО, голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!"; Віктор Толочко - полковник, командир Батальйону імені генерала Кульчицького, голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України; Микола Білосвіт - віце-президент Федерації футболу учасників АТО; Олександр Скляр  - віце-президент Федерації футболу учасників АТО; Руслан Кучук - заступник голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Мирослав Гай - керівник Благодійного фонду "МИР і КО"; Діана Макарова - керівник ГО "ФОНД Діани Макарової"; керівники волонтерських та громадських об'єднань України учасників АТО.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:15

Тема: «Як забезпечити ефективне та незалежне правосуддя у справах Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро»

 

Джовані Кеслер, голова Міжнародної антикорупційної консультативної ради (МАКР)

Карлос Кастресана, доповідач по висновку МАКР про забезпечення компетентного, незалежного та ефективного правосуддя у справах, які стосуються корупції вищого рівня в Україні

11:00

Тема: «Конфлікти інтересів і політичні зв’язки на конкурсі до Верховного Суду: як не повторити помилки?»

 

 

Михайло Жернаков, директор Фундації DEJURE, член Громадської ради доброчесності

Андрій Химчук, юрист Фундації DEJURE

Роман Маселко, член Громадської ради доброчесності, активіст ГО «Автомайдан»

Гюнель Бабакішієва, юристка Центру політичних студій та аналітики «Ейдос»

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

14:00

Тема: «Перспективи інтеграції внутрішньо переміщених осіб в об'єднані територіальні громади та врахування політики децентралізації під час розробки стратегічного плану інтеграції ВПО»

 

 

 

Ольга Аверіна, радниця з питань внутрішньо переміщених осіб у Харківській області програми «Радник з питань ВПО»

Анастасія Одінцова, радниця з питань ВПО Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України програми «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб»

16:00

Тема: «Лідерство: формування панівних цінностей і норм поведінки військовослужбовців Збройних сил України»

 

 

Руслан Кавацюк, радник Начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних сил України

Полковник Олег Бойко, перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України

о.Андрій Зелінський, 36 Окрема бригада морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ

Олексій Макухін, радник міністра оборони України

 ІНШІ

09:00 – 17:00

 Міжнародна конференція "Свобода вираження поглядів та виборчий процес в Україні: старі  та нові виклики".

Коротко. Відповідно до висновків Місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України 26 жовтня 2014 року "медіа середовище в цілому характеризується браком незалежності ЗМІ від політичних або корпоративних інтересів, що обмежує незалежність висвітлення подій як на національному, так і на регіональному рівні. Крім того, обмежений рекламний ринок та низькі професійні стандарти журналістики посилюють практику використання проплачених сюжетів у новинах (так звана джинса)".

7 листопада п.р. Верховна Рада України ухвалила у першому читанні за основу проект Виборчого кодексу № 3112-1. Зазначений проект було зареєстровано ще у 2015 році, а тому положення проекту планується оновити та доопрацювати перед другим читанням. Існуючі пропозиції поправок до проекту кодексу, зокрема, стосуються й питань висвітлення виборів у ЗМІ. Метою конференції є обговорення питань законодавчого регулювання та саморегулювання при висвітленні виборів засобами масової інформації, ролі інтернету та соціальних медіа у передвиборних кампаніях, проблем фейкових новин та забезпечення неупередженого висвітлення виборчого процесу, вільного від зовнішніх втручань.

Організатори: Офіс Ради Європи в Україні в межах проектів Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки " Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні" та "Реформа виборчої практики в Україні", а також проекту "Свобода медіа в Україні", що впроваджується в межах cпільної програми Ради Європи та Європейського Союзу  "Партнерство заради належного врядування".  Національними партнерами конференції є Національна рада України з питань телебачення  та радіомовлення, Центральна виборча комісія та Комітет Верховної ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

До участі запрошено: партнерів, представників законодавчої гілки влади, українських медіа-експертів, експертів з питань виборчого процесу, представників громадських організацій, медіа-спільноти та журналістів.

 

"Президент Готель", вул. Госпітальна, 12, м. Київ, конференц-зала " Зареєструватися для участі в конференції можна, заповнивши реєстраційну форму https://docs.google.com/forms/d
/e/1FAIpQLSfmoNT5aM1SVoFnvK
GSMvWM3h-Yo8trcne0EzKp41yWqyDm7A/
viewform?usp=sf_link
 
до 26  листопада 2017 р. 

 

Підтвердження реєстрації буде надіслане на вказану в реєстраційній формі електронну адресу до 27 листопада 2017 р., 15.00.Європейська"

Перейти до спискуВерсiя для друку