КМДА Київська міська державна адміністрація


24 листопада 2017

Департамент суспільних комунікацій презентував в ІА «Укрінформ» результати дослідження організацій громадянського суспільства міста Києва (+відео)

Департамент суспільних комунікацій презентував в ІА «Укрінформ» результати дослідження організацій громадянського суспільства міста Києва (+відео)

Результати дослідження представили директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, президент Благодійного фонду «Творчий центр «ТЦК» Любов Паливода, керівник проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень» офісу Ради Європи в Україні Володимир Кебало та експерти Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Як повідомили в управлінні внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, опитування проводилося на замовлення Департаменту суспільних комунікацій протягом травня-вересня 2017 року з метою визначення стану розвитку ОГС міста Києва задля виявлення кількості фактичних діючих ОГС; визначення секторів та видів діяльності ОГС; їх цільових груп та бенефіціаріїв, територію поширення діяльності ОГС міста Києва.

У ході дослідження було визначено, що лише дві третини організацій зареєстрованих на території міста Києва та виявлених у ЄДР працюють на рівні Києва, а діяльність решти поширюється на територію всієї країни, контактні дані як мінімум 21% ОГС є недостовірними. Найбільша кількість зареєстрованих ОГС у Києва знаходяться у Шевченківському, Печерському та Голосіївському районах Києва, найменше – Деснянському. Найпоширенішими видами діяльності ОГС є захист інтересів та представлення інтересів, поширення інформації, освітянська та благодійна діяльність.

Результати дослідження можуть бути корисними для лідерів ОГС, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів, представників організацій міжнародної технічної допомоги та міжнародних консультантів у галузі розвитку громадянського суспільства.

Результати дослідження - за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.