Головна  →  Брифінги та прес-конференції  →  24 листопада 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 24.11.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

10:00

Прес-конференція на тему: «Реформування лісової галузі: знищення чи розвиток?». 

Під час заходу учасники поінформують про результати Всеукраїнських зборів профспілкового активу лісогосподарської галузі у зв’язку із схваленням Кабінетом Міністрів України Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року. Також учасники розкажуть про перспективи та наслідки впровадження прийнятої Стратегії, оголосять Резолюцію зборів та звернення до керівництва держави з метою недопущення знищення лісової галузі України. (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.  

Спікери:

голова Профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов’язий; голова громадської організації Незалежне експертне партнерство, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Юрій Марчук; голова Житомирської обласної організації Профспілки працівників лісового господарства Володимир Ткачук

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9916-reformirovanie-lesnoy-otrasli-unichtojenie-ili-razvitie.html

11:00

Прес-конференція на тему:  «Протидія корупційним схемам з використанням митних, правоохоронних та судових органів. Українські реалії. Куди зникає Український бюджет?»

 

 

спікери: голова Партії захисників Вітчизни, президент Інституту права і суспільства, Наказний Гетьман Українського козацтва, народний депутат України 2, 3, 4, 6 скликань Юрій Кармазін; виконуючий обов’язки Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики  Віра Сігріянська

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9904-protivodeystvie-korruptsionnyim-shemam-s-ispolzovaniem-tamojennyih-pravoohranitelnyih-i-sudebnyih-organov-ukrainskie-realii-kuda-ischezaet-ukrainskiy-byudjet.html

12:30

Прес-конференція на тему: «15-річна українка стала першим представником від України в Дитячому Європарламенті і взяла участь у його засіданнях в Брюселі».

Перші засідання Дитячого Парламенту відбудуться з 20 по 23 листопада 2017 року. У програмі передбачено захід, присвячений Всесвітньому Дню дитини, під час якого представники Дитячого Парламенту разом із представниками UNICEF працюватимуть безпосередньо у Європарламенті під патронатом президента Європейського парламенту Антоніо Таяні та за участі інших членів Європейського парламенту, які ведуть активну діяльність у сфері захисту прав дітей. З 21 по 23 листопада проходитимуть робочі засідання Дитячої Ради, на яких, представники парламенту - діти з десяти країн Європи, будуть обговорювати питання захисту прав дітей та формувати політику та завдання Дитячого парламенту на наступний рік. Ангеліна Касьянова стала першим представником від України в Дитячому Європарламенті, а разом з нею, шанс бути почутими отримали й всі українські діти. Кандидатуру Ангеліни Касьянової у якості представника від України обрала та висунула БФ «EDUKIDS». Ангеліна успішно пройшла конкурсний відбір та була обрана однією з 12-ти членів Дитячого Європарламенту. Дівчина не вперше представляє Україну на міжнародній арені, - рік тому у неї вже був досвід участі в міжнародній конференції Eurochild в Брюсселі, що відбулася під патронатом королеви Бельгії. Ангеліна брала активну участь в обговоренні проблем дітей-мігрантів, зокрема висвітлювала питання внутрішньо переміщених дітей в Україні, оскільки сама була вимушена переїхати з Донецька до Києва у 2014 році.  

Учасники: Ангеліна Касьянова, член Дитячої Ради, представниця України в Дитячому Європарламенті; Антоніна Сліпченко, засновниця БФ “EDUKIDS” та член Eurochild

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9906-15-letnyaya-ukrainka-stala-pervyim-predstavitelem-ukrainyi-v-detskom-evroparlamente-i-prinyala-uchastie-v-ego-zasedaniyah-v-bryussele.html

14:30
Прес-конференція з нагоди міжнародної конференції: «Травматерапія в конфліктних і постконфліктних регіонах: посилення фахівців, що працюють з наслідками війни через обмінні практики».

 «Подолаємо наслідки війни разом» відбудеться Проект реалізується DRA, ГО «Країна вільніх людей» та іншими партнерами за фінансової підтримки МЗС Німеччини. Будуть обговорені питання : необхідність роботи з психологічною травмою, як слідства військових дій, досвід роботи в Боснії і Герцеговина та Голландії; травматерапія з військовими та їхніми родинами, а також жертвами тортур і сексуального насильства під час війни; як скоротити стигматизацію, пов'язану зі зверненнями до психологів і псіхотерепевтів.  

Спікери: Марія Слезачек, керівник проекту «Подолаємо наслідки війни разом», DRA (Німеччина); Надія Хоменко, голова правління ГО «Країна вільних людей» (Краматорськ); Мар'яна Сеняк, центр «Medica» для лікування жінок, які стали жертвами сексуального насильства, внаслідок військового конфлікту (Боснія і Герцеговина); Гертруда Мурен, Arq Psychotrauma Expert Group, психолог (Нідерланди); Карина Карапетян, психолог Кризового центру, член ГО "Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій"

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/event/9896-travmaterapiya-v-konfliktnyih-i-postkonfliktnyih-regionah-usilenie-spetsialistov-rabotayuschih-s-posledstviyami-voynyi-cherez-obmennyie-praktiki.html

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

Прес-конференція на тему: “Зима на порозі. Як випробовуватиме українців?”

 

Організатори: Укрінформ та Український науково-дослідний метеорологічний інститут НАН України.

Доповідає: Вазіра Мартазінова - завідуюча відділом кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту  НАН України. 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

11:00

Прес-конференція на тему: "Сила громад: українські міста об'єдналися для захисту історичної спадщини"

.

Організатор: Громадська організація "Андріївсько-Пейзажна ініціатива".

Учасники: Ігор Луценко - народний депутат України; Ольга Балицька - депутат КМР; Марина Соловйова - голова ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива"; Зоряна Іванків - представник громади м.Львів; Лідія Анціперова - представник громади м.Чернівці; Тамара Петрова - представник громади м.Чернігів; Максим Катаржук - представник громади м.Одеса

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

презентація результатів дослідження "Вивчення організацій громадянського суспільства м. Києва"

Довідково. Дослідження проводилося експертами Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні - представниками громадської організації "Лабораторія досліджень ТЦК" протягом травня-вересня 2017 року на замовлення та за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Організатор: Київська міська державна адміністрація.

Учасники: Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій; Марина Чернишова - начальник управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків секретаріату Київської міської ради; Любов Паливода - президент Благодійного фонду "Творчий центр "ТЦК"; Ольга Озерна - співробітник проекту Розвиток громадянського суспільства Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Володимир Кебало - керівник проекту "Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень" офісу Ради Європи в Україні; депутати Київської міської ради, керівники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, районних в місті Києві державних адміністрацій, представники зацікавлених організацій громадського суспільства.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

12:00

Прес-конференція присвячена презентації соціальної ініціативи в рамках показу фільму «Кіборги»

Коротко. У рамках заходу буде представлена ідея ініціативи, соціальна значущість фільму для популяризації армії України.

 

 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Ахтем Сеїтаблаєв - режисер фільму «Кіборги»; Іванна Дядюра - продюсер фільму «Кіборги»; Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства України з питань кіно; Віталій Дейнега - голова благодійного фонду «Повернись живим».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова до 10.00  24 листопада 2017 року за тел.: (067)-355-65-44 або e-mail: [email protected] (Тетяна Вахненко).

13:30

Прес-конференція на тему: "Звітування керівництва Представництва Президента України в АР Крим про перші сто днів роботи після призначення"

 

Організатор: Представництво Президента України в Автономній Республіці  Крим.

Учасники: Борис Бабін - Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим; Ізет Гданов - перший заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим.

 

Контактні телефони: 

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

11:00

Тема: «Законопроект №7267: про власників, відповідальність та благополуччя тварин»

 

Олександр Опанасенко, народний депутат України (фракція «Об'єднання «Самопоміч»)

Руслан Сидорович, народний депутат України (фракція партії «Об'єднання «Самопоміч»)

Олексій Коваленко, засновник експертної платформи «ЗооРеформа», голова ГО «Форум ЮА-ВЕТ»

Ірина Коробко, юрист-міжнародник, ГО «Юристи за захист тварин»

Сергій Харьков, заступник генерального директора «Київського зоологічного парку», вчений секретар Української асоціації зоопарків і акваріумів

Марія Трунова, представник «Асоціації зоозахисних органiзацiй України» по роботі з дикими тваринами

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Оперативна інформація щодо безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ»

 

Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (cкайп-включення)

14:00

Тема: «Перші результати відбору нових суддів Конституційного Суду України» 

 

Вікторія Пташник, народний депутат України (позафракційна)

Юлія Кириченко, експерт з питань конституційного права Центру політико-правових реформ

Вадим Міський, керівник адвокаційного напрямку Реанімаційного пакету реформ

 ІНШІ

16:00

 В Києві вперше відбудеться Всеукраїнський фестиваль національно-культурних спільнот України «Етнофольклорама-2017»

Початок о 16.00 – Етнозона, о 17.00 - Концертна програма.

Коротко. В Концертній програмі, о крім пісенних і танцювальних номерів представники більш ніж 20-ти народів України продемонструють на своїх Етнозонах предмети побуту і прикладного мистецтва, а також художні вироби. Як завжди, інтерес багатьох викликає презентація і дегустація страв національних кухонь - велике різноманіття таких кулінарних виробів можна побачити лише на подібному фестивалі.

Організатор: Рада національних спільнот України.

 

вул. Пилипа Орлика, 16/12, Центр культури і мистецтв МВС. Акредитація учасників та представників ЗМІ обов'язкова за тел.: +38(050)43-89-000 (Дар'я Дем'янчук).

Перейти до спискуВерсiя для друку