Головна  →  Новини  →  20 листопада 2017

У Києві відбувся Форум організаційного розвитку громадянського суспільства «Практики свободи»

У Києві відбувся Форум організаційного розвитку громадянського суспільства «Практики свободи»

16-17 листопада в місті Києві на території НСК «Олімпійський» відбувся шостий Всеукраїнський Форум організаційного розвитку громадянського суспільства «Практики свободи».

Цього року Форум зібрав рекордну кількість учасників з України, США та країн ЄС – понад 1700 представників благодійних та громадських організацій, донорських інституцій, органів державної та місцевої влади, підприємців та журналістів.

Незмінним ідейним натхненником та організатором наймасштабнішої події у громадському секторі виступила громадська організація «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

«Свобода – це наміри та вчинки, які кожен з нас обирає. Правила, яких ми дотримуємося усвідомлено: сплатити податки, взяти участь у виборах, працювати чесно та віддано. Не боятися розповісти про корупцію. Не чекати, доки хтось інший вирішить усі проблеми. А ще – невпинно ініціювати зміни на краще скрізь, де бачиш «прогалину». Тільки втіливши ці побутові та організаційні практики в Україні, ми здобудемо таку жадану свободу жити щасливим та гідним життям. Така свобода потребує виховання та самовиховання. Постійного тренування. Така свобода – не завжди зручна і не завжди комфортна. Отже, прийшов час саме для таких практик свободи», – презентував загальну тематику форуму виконавчий директор ГО «ІСАР «Єднання» Володимир Шейгус.

Тож організатори підготували учасникам надзвичайно насичену та змістовну програму заходу – одночасно в межах форуму проходило до 40 різних тематичних заходів: подіумні обговорення, виставки, дискусії, лекції, презентації, кафе відкриттів, тренінги, робота в міні-групах, майстерні, майстер-класи, флеш-моби, творчі виступи та багато іншого.

Від Київської міської державної адміністрації участь у форумі взяли представники відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій.

«Форум організаційного розвитку громадянського суспільства «Практики свободи», який проводить ГО «ІСАР «Єднання» в черговий раз підтвердив статус топ-події суспільного життя як столиці, так і держави в цілому. Про усі сучасні тенденції, нові ідеї та проекти щодо співпраці організацій громадянського суспільства з владою та міжнародними донорськими організаціями можна довідатися саме тут. Наразі ми розпочинаємо підготовку до другого Київського Форуму організацій громадянського суспільства, що планується навесні 2018 року. Здобутий сьогодні досвід, нові вміння та навички, налагоджені знайомства обов’язково стануть нам у пригоді під час підготовки до цього заходу», ‒ наголосила начальник відділу комунікацій з громадськості Наталія Петрова.

Перейти до спискуВерсiя для друку