Головна  →  Новини  →  9 листопада 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ новий дитсадок відкрили на Троєщині, наступний – в Голосієво

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ новий дитсадок відкрили на Троєщині, наступний – в Голосієво

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Кияни хочуть більше коштів на ГБ-2»

Завершилося голосування за проекти Громадського бюджету-2018. Ініціативи підтримали більше 131 тис. киян. На реалізацію проектів передбачено 100 мільйонів гривень.

«Якими мають бути міські інновації»

У Києві відбувся Kyiv Smart City Forum’17 – головна подія країни, присвячена розвитку smart city технологій та впровадженню міських інновацій.

«Хабар як вираження подяки»

Дивні ми – усі засуджуємо корупцію у верхах, картаємо топ-корупціонерів, водночас майже кожен другий з нас схильний виправдовувати повсякденну корупцію у низах, а кожен четвертий цього року давав хабар. Такі результати нещодавнього опитування Фонду «Демократичні ініціативи».

«Як захистити дітей від залежності»

У столиці розпочався цикл стратегічних сесій щодо створення безпечного середовища у закладах освіти. На першій стратегічній сесії, присвяченій попередженню небезпечних залежностей у підлітків, представники Департаменту освіти та науки, молоді та спорту разом із Національною поліцією, педагогами, психологами та науковцями обговорили профілактику негативних явищ.

«Спочатку було слово»

Сьогодні відзначаємо День української писемності та мови. Державним святом 9 листопада стало у 1997 році. Приурочено воно до Дня вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме автора «Повісті минулих літ» Нестора Літописця вважають «батьком української словесності».

«Екзотичні японські пристрасті»

У столицю приїжджає унікальний ляльковий театр. 10 листопада київські глядачі мають змогу побачити виставу «Лисиця з лісу Шінода» за мотивами японської міфології. Вона познайомить з мистецтвом театру «бунраку», де дійство відбувається під акомпанемент сямісену.

«Бурхлива осінь київських х парків»

У сквері Небесної Сотні розробляють стратегію, на Оболоні – освоюють нову територію, а на Почайні – захищають дерева. Київ по праву вважається зеленим містом, тут понад 120 парків та 500 скверів, і чимало з них отримують нове життя – тривають реконструкції, оновлення. Але насамперед місто – це люди. І найбільші, найпомітніші та найнезвичніші зміни відбуваються у тих зелених зонах, розвитком яких опікуються місцеві спільноти.

«На Поштовій площі облаштують новий пандус»

У рамках реконструкції Поштової площі будівельники розпочали роботи з облаштування пандуса для людей з особливими потребами.

«Київтеплоенерго»: тариф нижчий, втрати менші, ремонти швидші»

Досі мерзнуть мешканці більш як півтори сотні будинків, що їх має обігрівати «Київенерго».

«Бажаєте зробити щеплення?»

У столиці зросла кількість установ охорони здоров’я, де можна зробити вакцинацію від грипу.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку